Groene opening Wall Street lijkt in de maak

Redactie ABM Financial News - 7 augustus 2017, 15:00

Rustige dag in verschiet

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen maandag af op een iets hogere opening. Futures wezen ruim een half uur voor de openingsbel op een winst van 0,1 tot 0,2 procent.

Het sterke Amerikaanse banenrapport zette de Dow Jones index vrijdag op een recordniveau. Deze trend kan vermoedelijk worden doorgezet. "Ik zou zeggen dat het banenrapport van vrijdag de Dow helpt, omdat de data solide waren", aldus marktanalist Connor Campbell van SpreadEx.

Volgens marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets is de grote vraag vandaag of de dollar omhoog of omlaag zal bewegen. Een reeks zwakke Amerikaanse macro-data zetten recent de Amerikaanse munt onder druk, waarna de greenback vrijdag herstelde in reactie op het sterke Amerikaanse banenrapport. Aslam vraagt zich af of de dollar zijn bodem heeft bereikt.

Rustige weekstart

Op macro-economisch vlak staat maandag slechts het Amerikaans consumentenkrediet van juni geagendeerd.

Minneapolis Fed-voorzitter Neel Kashkari spreekt maandag in South Dakota. De markt zal opletten of de als duif bekend staande centraal bankier na het sterke banenrapport van afgelopen vrijdag nog steeds van mening is dat de inflatie eerst zal moeten aantrekken voordat de rente opnieuw wordt verhoogd. James Bullard van de St. Louis Fed spreekt over het monetair beleid van de centrale bank tijdens een congres in Nashville.

Het zwaartepunt ligt deze week op vrijdag, bij de publicatie van Amerikaanse inflatiedata. "De markt is op dit moment waarschijnlijk het meest gevoelig voor verrassingen tijdens de publicatie van de inflatiedata", zei marktanalist Jim Reid van Deutsche Bank. "Onze economen herinneren ons eraan dat de Fed heeft benadrukt de inflatietrends nauwlettend te volgen", voegde hij toe.

De euro/dollar noteerde op 1,1789. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1806 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1771 op de borden.    

Olie noteerde maandag in het rood. Een september-future West Texas Intermediate daalde 1,1 procent tot 49,06 dollar, terwijl een oktober-future Brent 1,0 procent goedkoper werd op 51,90 dollar.

Bedrijfsnieuws

Tyson Foods steeg voorbeurs 0,1 procent, nadat de Amerikaanse producent van vlees en voedingsproducten over het afgelopen kwartaal een lager resultaat rapporteerde op een gestegen omzet.

Berkshire Hathaway van meesterbelegger Warren Buffett rapporteerde afgelopen weekeinde over het tweede kwartaal een fors lagere nettowinst. Het aandeel opent vermoedelijk 0,6 procent hoger.

De oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea zijn mogelijk een steun in de rug voor defensiebedrijven zoals Boeing, Lockheed Martin en Raytheon.

Tesla wil 1,5 miljard dollar ophalen bij investeerders door de uitgifte van obligaties, om zo de productie van het nieuwe model 3 te financieren. Doel is om een half miljoen van deze nieuwe modellen van de band te laten rollen.

NxStage Medical noteerde voorbeurs meer dan 28 procent hoger, nadat het Duitse Fresenius Medical Care meldde het bedrijf over te nemen voor circa 2 miljard dollar.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,2 procent hoger op 2.476,83 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het groen op 22.092,81 punten en technologiebeurs Nasdaq 0,2 procent tot 6.351,56 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Fiat Chrysler ontkent benadering door Chinees bedrijf

Autoconcern weerspreekt mediageruchten.

10 minuten geleden - Lees verder

Staat haalt 1,7 miljard euro op met veiling

Negatieve rentevergoeding op kortlopende lening.

34 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: Amsterdamse beurs koerst lager

Damrak zet neerwaartse trend van eind vorige week voort.

1 uur geleden - Lees verder

Rosneft rondt overname belang in Essar Oil af

Consortium van Trafigura en UCP ronden tevens overname van belang af.

1 uur geleden - Lees verder

Chinese Great Wall wil Fiat Chrysler overnemen - media

Overnamespeculatie doet al langer de ronde.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.