Olieprijs sluit lager

Redactie ABM Financial News - 7 augustus 2017, 20:43

Positieve impuls autorijseizoen VS gaat eindigen.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is maandag lager gesloten, deels herstellend van diepere dips in de middaguren.

De oliefutures daalden op zorgen dat de vastberadenheid van grote olieproducenten om de productie te verlagen aan het wankelen is, terwijl een vergadering van de Organisatie van Olie-exporterende landen (OPEC) van start ging.

De tweedaagse vergadering in Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten zal zich richten op de mate waarin leden zich houden aan de productie-afspraken die het kartel maakte met tien andere olieproducenten, waaronder Rusland, eind vorig jaar. De deal heeft tot nu toe geen betekenisvolle bijdrage geleverd aan het terugdringen van de mondiale olieproductie of de voorraden.

De septemberfuture voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 0,4 procent lager op 49,39 dollar. Brent-olie noteerde vlak op 52,35 dollar.

"De prijzen op de markt voor directe levering zullen wisselvallig zijn, verwachte we, in aanloop naar het besluit van de OPEC-vergadering over de nakoming van de afspraken", stelde analist Tariq Zahi van Tyche Capital Advisors.

Beleggers wachten ook op het einde van het vakantieseizoen waarin veel Amerikanen lang autorijden. Dit jaar liet sterke vraag van consumenten naar benzine heeft zien en lage voorraden. "Dat kan in de komende paar weken veranderen, waardoor het beeld iets somberder wordt dan het was", zei Emily Ashford, die de energiemarkt analiseert bij Standard Chartered.

Vrijdag sloot de olieprijs hoger na een sterk Amerikaanse banenrapport en een daling van het aantal actieve olieboorplatforms in de Verenigde Staten.

Een belangrijke vraag bij de OPEC vergadering is of Libië akkoord zal gaan met een productiebeperking. Het Noord-Afrikaanse land hoefde net als Nigeria aanvankelijk niet mee te doen met de afspraken, omdat hun productie verhinderd werd door maandenlange aanvallen van militante groeperingen.

Maar nu de twee landen inmiddels weer dichtbij hun piekniveaus olie aan het oppompen zijn, er is toenemende consensus dat Nigeria en Libië zich ook aan de afspraken moeten houden. 

Volgens een onderzoek van Global Platts, produceerden de twee Afrikaanse landen in juli 590.000 vaten meer dan in oktober vorig jaar. Die laatste maand werd gekozen door de deelnemers aan de afaspraken, om de productiebeperkingen te kunnen bepalen. OPEC komt donderdag met de eigen officiële cijfers.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen hoger gesloten

Markt kijkt uit naar publicatie notulen Federal Reserve nabeurs.

59 minuten geleden - Lees verder

Damrak sluit hoger

Heijmans in de schijnwerper na halfjaarcijfers.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen omlaag naar 96,1 procent.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Focus op notulen ECB.

3 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.