Rode cijfers Pioneer

Redactie ABM Financial News - 7 augustus 2017, 08:47

Omzetverwachting neerwaarts bijgesteld.

(ABM FN-Dow Jones) Pioneer Corporation heeft in het eerste kwartaal van het lopende gebroken boekjaar een verlies geleden, terwijl de omzet ook stevig terugviel. Dit bleek maandag uit resultaten van de Japanse fabrikant van consumentenelektronica. 

Het verlies bedroeg 2.035 miljoen Japanse yen, ongeveer 15,6 miljoen euro. In de vergelijkbare periode van het voorgaande jaar realiseerde de Japanners nog een winst van 1.271 miljoen yen. Operationeel werd afgelopen periode een verlies geleden van 243 miljoen Japanse yen. 

De omzet van Pioneer daalde met 12,6 procent tot 83.319 miljoen Japanse yen. Pioneer schreef de omzetdaling toe aan minder verkopen van elektronische producten voor de auto-industrie en audioproducten. 

Outlook

Pioneer verlaagde na het eerste kwartaal de omzetverwachting voor zowel de eerste jaarhelft als het volledige boekjaar met respectievelijk 2,7 en 2,6 procent. De winstverwachtingen zijn ongewijzigd, wat inhoudt dat het Japanse concern nog steeds rekent op een nettowinst van 3.500 miljoen yen in het volledige boekjaar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update van Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen maar verliezers.

Gisteren - Lees verder

Recordresultaten Applied Materials

Kwartaalcijfers aan bovenkant van eigen verwachting.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit flink lager

Tegenvallende macrocijfers en wisselende bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Tegenvallende macrocijfers en bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.