Stabiele resultaten PostNL

Redactie ABM Financial News - 7 augustus 2017, 07:18

Maatregelen ACM maken postbedrijf iets negatiever.

(ABM FN-Dow Jones) PostNL heeft in het tweede kwartaal van 2017 grofweg stabiele resultaten geboekt, maar liet zich wel iets voorzichtiger uit over heel 2017. Dit bleek maandag voorbeurs uit de cijferpublicatie van het post-en pakkettenconcern.

CEO Herna Verhagen van PostNL noemde de resultaten in lijn met vorig jaar, waarbij de postbezorging in Nederland sneller dan verwacht de negatieve impact voelde van eerdere maatregelen van de Autoriteit Consument en Markt. Verhagen merkte op dat postvervoerders als gevolg van de maatregelen meer post verzamelden, hetgeen een grotere invloed zal hebben op de resultaten voor heel 2017.

PostNL rapporteerde over het tweede kwartaal een omzet van 836 miljoen euro, tegenover 824 miljoen euro een jaar eerder. Het onderliggend contante bedrijfsresultaat, waarbij onder meer pensioenlasten buiten beschouwing worden gelaten, bedroeg 46 miljoen euro. Dit was vergelijkbaar met de 47 miljoen euro een jaar eerder.

Analisten rekenden vooraf op een omzet van 850 miljoen euro. Onderliggend zou het contante resultaat volgens de marktvorsers op 43 miljoen euro uitkomen.

Het eigen vermogen werd per eind juni teruggebracht naar 17 miljoen negatief, van een negatief eigen vermogen van 32 miljoen in maart.

PostNL, dat worstelt met afnemende postvolumes, zag de postvolumes in het tweede kwartaal met 8,8 procent dalen, en de volumes bij de pakketten, de groeidivisie, juist met 17 procent toenemen. Analisten mikten op een daling van de briefpostvolumes met 9,0 procent.

De genormaliseerde winst van PostNL bedroeg afgelopen kwartaal 29 miljoen euro, een stijging ten opzichte van de 21 miljoen euro een jaar eerder. In het afgelopen kwartaal voerde PostNL kostenbesparingen door ter waarde van 16 miljoen euro.

Verder kunnen beleggers in PostNL een interim-dividend van 0,06 euro per aandeel verwachten.

Outlook

PostNL bevestigde de outlook voor 2017 en mikt daarmee op het realiseren van een onderliggend cash bedrijfsresultaat van tussen de 220 miljoen en 260 miljoen euro. Gezien de sneller dan verwachte impact van eerdere ACM maatregelen en de ontwikkelingen bij de tak Internationaal, verwacht het postbedrijf evenwel aan onderkant van deze bandbreedte uit te komen. De ambitie voor onderliggend bedrijfsresultaat in 2020 bleef staan op 310 miljoen en 380 miljoen euro. 

Op een groen Damrak sloot het aandeel PostNL vrijdag 0,6 procent hoger op 4,07 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen hoger gesloten

Markt kijkt uit naar publicatie notulen Federal Reserve nabeurs.

57 minuten geleden - Lees verder

Damrak sluit hoger

Heijmans in de schijnwerper na halfjaarcijfers.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen omlaag naar 96,1 procent.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Focus op notulen ECB.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
POSTNL toevoegen aan uw watchlist 3,44 1,18% 0,04 3,40