Third Avenue verkoopt belang in BinckBank

Redactie ABM Financial News - 7 augustus 2017, 13:45

Vermogensbeheerder geen vertrouwen in plannen Binck.

(ABM FN-Dow Jones) Third Avenue InternationalValue Fund heeft het belang in BinckBank volledig verkocht. Dit bleek uit een brief die de Amerikaanse vermogensbeheerder aan zijn aandeelhouders stuurde op 30 juni.

Third Avenue had bijna drie jaar lang een belang in de Nederlandse online broker, maar na meermaals contact te hebben gehad, zowel schriftelijke als verbaal, met het management en de raad van commissarissen van Binck werd het "meer dan duidelijk" dat Binck voor een strategie kiest die volgens Third Avenue vermoedelijk geen tevredenstellende resultaten voor aandeelhouders zal opleveren.

Third Avenue meent zelfs dat de strategische keuzes van het management van Binck "duidelijk inferieur" zijn aan andere strategische alternatieven die het bedrijf nog meer te bieden heeft. Het door Binck gekozen pad zal volgens Third Avenue "waarde vernietigend" zijn.

Al met al zag Third Avenue geen andere optie dan het belang in Binck te verkopen en sprak het van een "teleurstellende uitkomst" op vele niveaus.

Het register van de Autoriteit Financiële Markten toonde een laatste melding van Third Avenue in Binck van 2,88 procent op 10 oktober 2014. Daarmee kwam de Amerikaanse vermogensbeheerder onder de meldingsdrempel van drie procent, waardoor nieuwe verkopen niet meer gemeld hoefden te worden.

BinckBank liet maandag aan ABM Financial News weten niet te reageren op acties van individuele aandeelhouders.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Stern boekt hogere omzet en winst

Concern verwacht minder margedruk voor dealers.

1 uur geleden - Lees verder

Europese beurzen lager gesloten

ECB terughoudend over aanpassen monetair beleid.

1 uur geleden - Lees verder

Eerste verliesdag AEX

Centrale banken domineren handelsdag.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Belangrijkste items geweest.

3 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BINCK toevoegen aan uw watchlist 4,32 -0,69% -0,03 4,35