Tyson Foods boekt lagere winst

Redactie ABM Financial News - 7 augustus 2017, 14:04

Kwartaalomzet hoger.

(ABM FN-Dow Jones) Tyson Foods heeft in het op 1 juli geëindigde derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een lager resultaat geboekt op een gestegen omzet. Dit bleek maandag voorbeurs uit de halfjaarresultaten van de Amerikaanse producent van vlees en voedingsproducten. 

Omzet- en volumestijgingen vonden in alle segmenten, rundvlees, varkensvlees, kip en bereide voeding plaats. De operationele marges stegen bij rundvlees en varkensvlees, maar daalden bij kip en bereide voeding.

"Ons team heeft in ons derde kwartaal solide resultaten geleverd met in alle segmenten aangepaste operationele marges op of boven hun normale niveaus", zei CEO Tom Hayes. "Onze totale omzet groeide ten opzichte van het derde kwartaal van het vorige boekjaar met 4,8 procent en ieder segment leverde volumegroei", voegde hij toe.

Het operationeel resultaat daalde in het kwartaal op jaarbasis van 767 miljoen naar 697 miljoen dollar. Onder de streep resteerde een aan aandeelhouders toe rekenen nettowinst van 447 miljoen dollar, versus 484 miljoen dollar een jaar eerder. Per aandeel kwam de winst uit op 1,21 dollar tegen 1,25 dollar een jaar geleden. De aangepaste winst per aandeel steeg echter van 1,21 naar 1,28 dollar.

De kwartaalomzet steeg het afgelopen kwartaal van 9,40 miljard naar 9,85 miljard dollar.

Outlook

Het voedingsmiddelenconcern voorziet voor het hele boekjaar een aangepaste winst per aandeel in de bandbreedte van 4,95 tot 5,05 dollar. De synergieën uit het in juni overgenomen AdvancePierre Foods Holdings moeten dit boekjaar meer dan 200 miljoen dollar bedragen.

Het aandeel Tyson Foods sloot vrijdag 0,1 procent hoger op 63,30 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 22:07 - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 21:30 - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

18 augustus 2017, 20:42 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.