Valuta: dollar aanzienlijk sterker tegen euro en yen

Redactie ABM Financial News - 7 augustus 2017, 09:41

Amerikaanse munt hoger door banenrapport en Noord-Korea.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse dollar staat maandag aanzienlijk sterker ten opzichte van valuta als de euro en de Japanse yen, na een tweetal macro-economische en geopolitieke gebeurtenissen. Dit zei markteconoom Stefan Koopman van Rabobank maandagochtend desgevraagd tegen ABM Fiancial News.

"Het beter dan verwachte Amerikaanse banenrapport van het ministerie van Arbeid op vrijdag en de unaniem door de VN Veiligheidsraad aangenomen sancties tegen Noord-Korea hebben de dollar een flinke duw omhoog gegeven", concludeerde Koopman.

De marktanalist wees erop dat het vrij uitzonderlijk is dat China geen veto uitsprak tegen de maatregelen van de Veiligheidsraad tegen Noord-Korea. "Daarbij speelt mee dat de Verenigde Staten de Chinezen hebben laten weten dat ze wat soepeler zullen zijn met handelsbelemmeringen tegen het land, als China meewerkt om de druk op Noord-Korea tegen hun nucleaire programma op te voeren", aldus Koopman.

Rabobank wees er daarbij op dat de dollar vrijdagmiddag zelfs laag in de 1,172 zone ten opzichte van de euro heeft gestaan. "Dat was voor het eerst in lange tijd en dat was voor beide munten eigenlijk wel even goed nieuws", stelde de analist.

Koopman wees erop dat de dollar zich ook ten opzichte van de yen heeft versterkt en ook dat heeft weer vooral met de sancties tegen het voor Japan naburige Noord-Korea te maken.

Koopman merkte echter ook op dat de euro maandag alweer enigszins terug begint te krabbelen ten opzichte van de dollar. De euro/dollar stond maandagochtend kort na de opening van de Europese beurzen "hoog in de 1,178 zone", merkte de analist van Rabobank op. 

Maandagochtend  noteerde de euro/dollar op 1,1788 en de dollar/yen op 110,7540.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

HP boekt lagere winst

Voormalige hardware divisie van Hewlett Packard verhoogt outlook hele fiscale boekjaar.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ArcelorMittal sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lager gesloten

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

Gisteren - Lees verder

Wall Street beweegt richting lager slot

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.