VN-Veiligheidsraad legt Noord-Korea nieuwe sancties op

Redactie ABM Financial News - 7 augustus 2017, 07:54

Maatregelen moeten buitenlandse inkomsten Pyongyang met een derde verminderen.

(ABM FN-Dow Jones) De VN-Veiligheidsraad heeft afgelopen weekeinde unaniem ingestemd met een reeks economische sancties tegen Noord-Korea. De sancties zijn bedoeld om de laatste handels-, financierings- en samenwerkingsovereenkomsten die Pyongyang mondiaal heeft om zijn nucleaire programma te ontwikkelen af te snijden.

De maatregelen beteugelen onder andere de export van steenkool, ijzer- en looderts. Daarnaast stemde de internationale gemeenschap in met de verordening dat landen en bedrijven geen nieuwe zakelijke relaties met het land mogen opbouwen, niet langer mogen investeren in bestaande gemeenschappelijke ondernemingen en de de inzet van Noord-Koreaanse gastarbeiders niet uitgebreid mag worden. Volgens Amerikaanse functionarissen worden de exportinkomsten van Noord-Korea door de maatregelen met een derde, ofwel 1 miljard dollar, gereduceerd.

De Veiligheidsraad heeft Pyongyang sinds 2006, toen het land voor eerste een kerntest uitvoerde, acht keer sancties opgelegd. Hoewel de maatregelen het land economisch pijn doen, hebben de sancties het land nooit voldoende afgeschrikt om zijn kernprogramma te beëindigen.

China zei zondag in een verklaring dat de sancties noodzakelijk zijn. Beijing is volgens diverse schattingen goed voor 90 procent van de handel met het Noord-Koreaanse regime. De handel tussen China en Noord-Korea steeg in de eerste helft van dit jaar met 10,5 procent, zo blijkt uit Chinese overheidsdata.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright 2016 Dow Jones & Company, Inc. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen hoger gesloten

Markt kijkt uit naar publicatie notulen Federal Reserve nabeurs.

51 minuten geleden - Lees verder

Damrak sluit hoger

Heijmans in de schijnwerper na halfjaarcijfers.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen omlaag naar 96,1 procent.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Focus op notulen ECB.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.