Wall Street sluit hoger

Redactie ABM Financial News - 7 augustus 2017, 22:10

Opnieuw record voor Dow Jones-index

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn maandag hoger gesloten, geholpen door overnamenieuws en bedrijfsresultaten over het afgelopen kwartaal, die tot nu toe dikwijls beter uitvallen dan verwacht.

De toonaangevende S&P 500 index steeg met 0,16 procent tot 2.480,88 punten, de Dow Jones index won 0,12 procent op 22.118,15 punten en de Nasdaq eindigder 0,51 procent hoger op 6.383,77 punten.

De Dow Jones-index boekte daarmee zijn negende recordslot op rij. 

De aandelenmarkten zijn al het hele jaar aan het stijgen - de S&P500 staat op een koerswinst van 11 procent dit jaar tot nu toe - maar analisten zeggen dat er weinig redenen zijn om de koersen nog veel verder op te stuwen, zoals als er geen belangrijke tegenvallers komen waardoor de indices in het rood komen te staan.

"We hebben een klimaat van lage inflatie, lage rente, en de bedrijfsresultaten zijn ongelooflijk goed geweest. Deze kunnen de markt op deze niveaus maar, maar tegelijk zijn niet alle sectoren tegelijk op stoom, en de roep om een correctie kan een self-fulfilling prophesy worden", zei analist Robert Pavlik van Boston Private Wealth.

"Ik ben voorzichtig. Ik hoef de markt niet na te jagen, en ik zie niets dat opwindend genoeg is om naar buiten te rennen en de cash uit te geven die in in mijn zak hebben zitten", zei hij. "Waarom zou je een pak kopen voor de volle prijs, als ik een sterk vermoeden heb dat het binnen de komende twee maanden in de uitverkoop gaat?"

Sterke banengroeicijfers voor juli joegen de Dow vorige week naar een record.

Economisch nieuws bleef maandag beperkt tot het consumentenkrediet in juni, dat terugviel na de sterke kredietgroei in mei.

Olie noteerde maandag in het rood. Een september-future West Texas Intermediate  daalde 0,5 procent tot 49,31 dollar, terwijl een oktober-future Brent 0,3 procent goedkoper werd op 52,26 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,1793. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1803 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1780 op de borden.  

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson zei op de Filippijnen dat Noord-Korea moet stoppen met het afvuren van raketten als het gesprekken wil voeren met de Verenigde Staten. In het weekend ging China akkoord met harde nieuwe sancties tgen Noord-Korea.

Bedrijfsnieuws

NxStage Medical sloot 28 procent hoger, nadat het Duitse Fresenius Medical Care meldde het bedrijf over te nemen voor circa 2 miljard dollar. Fresenius verloor 1,7 procent.

Teva Pharmaceutical verloor 9,9 procent, nadat Morgan Stanley negatief werd over de maker van generieke geneesmiddelen na teleurstellende cijfers. 

Tyson Foods won 5,6 procent na de vleesproducent meer dan verwachte omzette. Het bedrijf profiteerde van het barbecueseizoen en hogere prijzen voor rundvlees, varkenvlees en kip. Gemiddeld steeg de prijs met 4,2 procent, door grotere mondiale vraag naar proteïne. 

Het beleggingsvehikel van meesterbelegger Warren Buffett, Berkshire Hathaway rapporteerde afgelopen weekeinde over het tweede kwartaal een fors lagere nettowinst. Het aandeel daalde 1,0 procent.

De oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea steunen de defensie-fondsen. Boeing sloot 1,1 procent hoger, Lockheed Martin won 0,1 procent. Raytheon verloor echter 0,2 procent.

Rockwell Collins won 6,8 procent op berichten dat United Technologies een overname overweegt van Rockwell, dat actief is in vliegtuigbouw en defensietechnologie.

Tesla gaat obligaties uitgeven met een looptijd tot 2025. Het aandeel van de fabrikant van elektrische auto's verloor 0,5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Fiat Chrysler ontkent benadering door Chinees bedrijf

Autoconcern weerspreekt mediageruchten.

10 minuten geleden - Lees verder

Staat haalt 1,7 miljard euro op met veiling

Negatieve rentevergoeding op kortlopende lening.

34 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: Amsterdamse beurs koerst lager

Damrak zet neerwaartse trend van eind vorige week voort.

1 uur geleden - Lees verder

Rosneft rondt overname belang in Essar Oil af

Consortium van Trafigura en UCP ronden tevens overname van belang af.

1 uur geleden - Lees verder

Chinese Great Wall wil Fiat Chrysler overnemen - media

Overnamespeculatie doet al langer de ronde.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.