Aegon verkoopt Unirobe Meeus aan AON

Redactie ABM Financial News - 8 augustus 2017, 08:29

Verkoopsom bedraagt 295 miljoen euro.

(ABM FN-Dow Jones) Aegon en Aon Group Nederland hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van financieel adviseur Unirobe Meeùs Groep door Aegon aan Aon voor een bedrag van 295 miljoen euro. Dit maakten beide bedrijven dinsdag voorbeurs bekend.

Naar verwachting wordt de verkoop in het vierde kwartaal van 2017 afgerond. De voorgenomen overname wordt pas definitief na advies van de betrokken ondernemingsraden en goedkeuring van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). 

Voor Aegon levert de transactie een boekwinst van zo'n 180 miljoen euro op en een verhoging van de Solvency II ratio met circa 225 miljoen euro, ofwel ongeveer 6 procentpunt. Het onderliggend resultaat voor belastingen zal daarentegen met circa 20 miljoen euro teruglopen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update van Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen maar verliezers.

Gisteren - Lees verder

Recordresultaten Applied Materials

Kwartaalcijfers aan bovenkant van eigen verwachting.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit flink lager

Tegenvallende macrocijfers en wisselende bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Tegenvallende macrocijfers en bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEGON toevoegen aan uw watchlist 5,11 -1,54% -0,08 5,19