Air France-KLM vervoert meer passagiers in juli

Redactie ABM Financial News - 8 augustus 2017, 07:45

Ook vrachtvervoer verbetert.

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft in juli op jaarbasis meer passagiers vervoerd en zag ook het vrachtvervoer verder verbeteren. Dit meldde de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep dinsdag voorbeurs.

Afgelopen maand vervoerde Air France-KLM, inclusief dochterondernemingen, in totaal 9,7 miljoen passagiers, een stijging van 5,4 procent op jaarbasis. Het passagiersverkeer bij het luchtvaartbedrijf, gerekend naar verkochte kilometers, steeg afgelopen maand met 4,6 procent. De ingezette capaciteit steeg daarbij met 3,0 procent, waardoor de bezettingsgraad met 1,3 procentpunt toenam naar 90,2 procent.

Bij Transavia, de prijsvechter van Air France-KLM, steeg het aantal passagiers met 2,5 procent naar 1,7 miljoen. Bij Transavia lag de bezettingsgraad zelfs op 91,8 procent in juli.  

Het vrachtvervoer bij Air France-KLM steeg in juli, gerekend naar omzet per ton per kilometer, met 0,7 procent op jaarbasis. De capaciteit nam daarentegen af met 0,4 procent en de beladingsgraad steeg met 0,6 procentpunt naar 56,1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oververhitting markt nog ver weg - Tepper

Vergelijking met 1999 belachelijk volgens bekende hedgefonds-manager.

36 minuten geleden - Lees verder

Laatste restje bedrijfscijfers en Jackson Hole

Relatief rustige week in verschiet.

13 uren geleden - Lees verder

Van Oord bouwt offshore windpark Deutsche Bucht

Geen financiƫle details.

14 uren geleden - Lees verder

Topman Corbion koopt aandelen bij

Voor bijna 700.000 euro aandelen gekocht.

14 uren geleden - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AIR FRAN... toevoegen aan uw watchlist 12,65 -1,63% -0,21 12,86