Beursblik: vervoerscijfers Air France-KLM conform verwachting

Redactie ABM Financial News - 8 augustus 2017, 10:22

Zwakke maand in Azie-Pacific en Latijns-Amerika.

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft in de afgelopen maand conform verwachting de omzet per beschikbare stoel per kilometer zien stijgen, maar zag wel de vraag in Azië-Pacific en Latijns-Amerika verzwakken. Dit stelde analist Mark Simpson van Goodbody dinsdag in reactie op de vervoerscijfers over juli. 

Afgelopen maand vervoerde Air France-KLM, inclusief dochterondernemingen, in totaal 9,7 miljoen passagiers, een stijging van 5,4 procent op jaarbasis. Het passagiersverkeer bij het luchtvaartbedrijf, gerekend naar verkochte kilometers, steeg afgelopen maand met 4,6 procent. 

Volgens Simpson zijn de resultaten een voortzetting van de huidige positieve trend. Bovendien bleken de cijfers in lijn met eerdere uitspraken van het luchtvaartbedrijf, waarin wordt uitgegaan van een positieve omzetontwikkeling per stoel per kilometer in het derde kwartaal en een licht hogere omzetgroei in de tweede helft van het jaar. 

Simpson stelde dat de vraag nog steeds positief blijft, maar dat deze wel iets afneemt. Vooral de vraag in Azië-Pacific en Latijns-Amerika bleken afgelopen maand volgens de marktvorser zwakker dan een maand ervoor. 

Al met al blijft Simpson positief over de huidige outlook van Air France-KLM.  

Op een groen Damrak koerste het aandeel Air France-KLM dinsdagochtend 0,6 procent hoger op 12,69 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

HP boekt lagere winst

Voormalige hardware divisie van Hewlett Packard verhoogt outlook hele fiscale boekjaar.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ArcelorMittal sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lager gesloten

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

Gisteren - Lees verder

Wall Street beweegt richting lager slot

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AIR FRAN... toevoegen aan uw watchlist 12,56 -1,72% -0,22 12,78