Beursupdate: rustige beursdag in Amsterdam

Redactie ABM Financial News - 8 augustus 2017, 11:03

Weinig spektakel.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen noteren dinsdag richting het einde van de ochtendhandel licht hoger. De AEX index steeg 0,1 procent tot 531,77 punten, terwijl de AMX een winst van 0,1 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,2 procent.

Marktvolgers spraken van een rustige handelsdag met weinig richtinggevende gebeurtenissen. Er verschenen handelscijfers over China, Duitsland en Frankrijk, maar de macro-agenda is leeg voor de rest van de dag. Maandag was de handel ook rustig. 

De AEX noteert boven de 530 punten, wat door technische analisten als een weerstandsniveau werd gekenmerkt. "De Amsterdamse index staat op het punt om opwaarts boven de weerstandszone te breken. Om definitief van een opwaartse uitbraak te kunnen spreken, is het wel zaak dat de stijging vandaag wordt voortgezet in de AEX", schreven marktvolgers van onlinebroker Lynx. 

Morgen valt er meer beweging te verwachten, wanneer Ahold Delhaize, ABN AMRO, SBM Offshore en Corbion kwartaalresultaten presenteren. 

Olie noteerde in het groen. Een september-future West Texas Intermediate steeg 0,5 procent tot 49,63 dollar, terwijl een oktober-future Brent 0,4 procent bewoog op 52,59 dollar. 

Ook op de valutamarkten is het rustig. De euro trok iets aan tegenover de dollar en noteerde op 1,1808. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1806 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1794 op de borden. 

"Er gebeurt vandaag weinig dat de valutamarkten in beweging zal zetten. De markten zijn vooralsnog in afwachting van de Amerikaanse producentenprijzen in juli, zoals die donderdag worden gerapporteerd", zei valutahandelaar Laurens Maartens van de Nederlandse Betaal & Wisselmaatschappij.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter noteerden 15 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Aegon met een winst van 1,8 procent. Ahold Delhaize steeg 0,6 procent en Royal Dutch Shell won 0,6 procent. 

Aegon heeft onderdeel Unirobe Meeus Groep verkocht aan Aon voor 295 miljoen euro. Voor Aegon levert de transactie een boekwinst op van zo'n 180 miljoen euro en een verhoging van de Solvency II ratio met circa 225 miljoen euro, ofwel ongeveer 6 procentpunt. 

DSM noteerde 0,2 procent in het groen, na een koersdoelverhoging van 76,00 naar 79,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling door Berenberg. De analisten van de Duitse bank merkten daarbij op dat de resultaten over het tweede kwartaal wederom beter waren dan verwacht. Met name het aangepaste EBITDA-resultaat verslaat sinds de start van de herstructurering eind 2015 voortdurend de consensus.

In de Midkap was Arcadis de winnaar met een plus van 2,3 procent. Het ingenieursconcern heeft een grote opdracht binnengehaald voor werk aan wegen in de Amerikaanse staat Georgia. Dit bevestigde volgens NIBC de positieve ontwikkeling van de Amerikaanse infrastructuur bestedingen. Meer groei is mogelijk concludeerde analist Edwin de Jong. Arcadis ontvangt over een periode van vijf jaar een bedrag tot 100 miljoen dollar.  

Air-France KLM steeg 0,7 procent na bekendmaking van vervoerscijfers. Air France-KLM heeft in de afgelopen maand conform verwachting de omzet per beschikbare stoel per kilometer zien stijgen, maar zag wel de vraag in Azië-Pacific en Latijns-Amerika verzwakken, stelde Goodbody in een rapport. Afgelopen maand vervoerde Air France-KLM, inclusief dochterondernemingen, in totaal 9,7 miljoen passagiers, een stijging van 5,4 procent op jaarbasis.

PostNL, dat gisteren omlaag ging vanwege een tegenvallende outlook, zette vandaag de neerwaartse trend door en daalde 1,9 procent. 

ING verhoogde het koersdoel voor Van Lanschot Kempen met twee euro naar 29,00 euro bij een ongewijzigde koopaanbeveling. De koersdoelverhoging komt in aanloop naar de resultaten over de eerste zes maanden van 2017 van Van Lanschot op 29 augustus. ING denkt dat de cijfers zullen laten zien dat de bank op koers ligt om zijn doelstellingen voor 2020 te realiseren. Van Lanschot Kempen steeg 2,7 procent en voerde daarmee de kleinere fondsen aan. 

AMG verloor 1,7 procent. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update van Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen maar verliezers.

Gisteren - Lees verder

Recordresultaten Applied Materials

Kwartaalcijfers aan bovenkant van eigen verwachting.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit flink lager

Tegenvallende macrocijfers en wisselende bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Tegenvallende macrocijfers en bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 523,71 -0,41% -2,18 525,89
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 793,36 -0,14% -1,12 794,48
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.009,71 -0,12% -1,17 1.010,88