Europese beurzen hoger gesloten

Redactie ABM Financial News - 8 augustus 2017, 18:46

Zwakke Duitse handelsdata drukten op sentiment.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag hoger gesloten, geholpen door een een zwakkere euro. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,2 procent tot 382,65 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,3 procent op 12.292,05 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,2 procent op 5.218,89 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,1 procent hoger op 7.542,73 punten.

Tegenvallende Duitse en Chinese macro-data drukten eerder op de dag op het sentiment. China heeft de export in juli zien stijgen, maar wel in een minder sterk tempo dan een jaar eerder, bleek dinsdag uit cijfers van de Chinese douane. Uit Duitse handelsdata bleek dat zowel de Duitse export als import in juli op maandbasis is gedaald met respectievelijk 2,8 procent en 4,5 procent.

"Als je daarbij in ogenschouw neemt dat de Duitse industriële productie tevens is gedaald, dan kan geconcludeerd worden dat de sterke euro de Duitse economie beïnvloedt", zei marktanalist David Madden van CMC Markets.

Het Duitse Ifo Instituut voorziet voor het tweede kwartaal in Duitsland een economische groei van ongeveer 0,8 procent "Dat is deels het gevolg van de gestage groei van de Ifo Business Climate Index in de laatste maanden, gecombineerd met erg sterke ontwikkelingen van andere kernindicatoren zoals nieuwe orders en de detailhandelsomzet", zei econoom Timo Wollmershhaeuser van het Ifo Instituut. "Veel indicatoren wijzen echt naar een sterk kwartaal en de Duitse economie krijgt op dit moment veel orders vanuit het eurogebied. Het aantal banen in Duitsland groeit gestaag, wat de consumptie stimuleert", voegde Wollmershhaeuser toe. Het Duitse federale statistiekbureau rapporteert zijn schattingen voor de kwartaalgroei volgende week.

"De Britse mijnbouwers staan dinsdag in het rood na de Chinese handelscijfers, die onder de verwachting uitkwamen", concludeerde Madden. De groeivertraging van de Chinese import heeft ertoe geleid dat handelaren hun grondstofaandelen dumpen, aangezien het land zijn eetlust voor mineralen een beetje heeft verloren", voegde de analist toe.

Olie noteerde dinsdag in het groen. Een september-future West Texas Intermediate steeg 0,3 procent tot 49,52 dollar, terwijl een oktober-future Brent 0,3 procent hoger bewoog op 52,52 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1740. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1810 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1793 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Mijnbouwfondsen stonden dinsdag onder druk, vanwege zoals gezegd zwakke Chinese handelsdata, hoewel de de verliezen tegen het einde van de handelsdag grotendeels werden weggepoetst en er zelfs licht groene slotkoersen restten. Rio Tinto daalde 0,4 procent, Antofagasta won uiteindelijk 0,6 procent en ArcelorMittal sloot 0,4 procent hoger.

Pandora verloor 13,7 procent, nadat het concern een daling van de nettowinst rapporteerde van 10 procent, wat slechter dan verwacht was. De juwelier maakte tevens bekend 110 miljoen euro te betalen voor de distributierechten van zijn sieraden in Spanje, Gibraltar en Andorra.

InterContinental Hotels verloor 4,0 procent, vanwege zorgen over een vertraging van de omzetgroei. De winst voor belasting steeg in de eerste helft van het jaar 9,4 procent. Het concern verhoogde zijn interim dividend met 10 procent.

Standard Life daalde 0,3 procent, nadat de financieel dienstverlener over de eerste zes maanden van het jaar een 14 procent lagere winst voor belasting rapporteerde. Standard Life verhoogde het interimd ividend desalniettemin tot 7 pence per aandeel.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent hoger op 2.486,65 punten. De Dow Jones index steeg ook 0,2 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,3 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update van Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen maar verliezers.

Gisteren - Lees verder

Recordresultaten Applied Materials

Kwartaalcijfers aan bovenkant van eigen verwachting.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit flink lager

Tegenvallende macrocijfers en wisselende bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Tegenvallende macrocijfers en bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.146,85 -0,57% -29,76 5.176,61
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.243,07 -0,32% -16,61 5.259,68