Resultaten VodafoneZiggo onder druk

Redactie ABM Financial News - 8 augustus 2017, 09:47

Tegenwind op zakelijke markt voor mobiele telefonie.

(ABM FN-Dow Jones) VodafoneZiggo heeft in het tweede kwartaal van 2017 de resultaten onder druk zien staan, mede vanwege een daling van het klantenbestand. Dit maakte het kabel- en telecombedrijf maandag nabeurs met de publicatie van voorlopige kwartaalcijfers bekend.

In het afgelopen kwartaal daalde de omzet van VodafoneZiggo op een pro forma-basis met 3 procent naar 997 miljoen euro. Het bedrijf stelde tegenwind te ondervinden op vooral de zakelijke markt voor mobiele telefonie, terwijl de prestaties bij vaste telefonie stabiel bleven. Bovendien liep het aantal klanten van het bedrijf terug. "De concurrentie op de mobiele markt blijft intens, maar we boeken goede vooruitgang in het integratieproces", aldus topman Jeroen Hoencamp in een toelichting. 

Bij de mobiele activiteiten in de consumentenmarkt daalde de omzet op jaarbasis met 6,0 procent naar 221 miljoen euro. In de zakelijke markt liep deze omzet zelfs met 13,6 procent terug naar 153 miljoen euro. 

VodafoneZiggo realiseerde in het afgelopen kwartaal een operationele winst van 46 miljoen euro, hetgeen vrijwel gelijk was aan de winst een jaar eerder. De operationele kasstroom daalde in het afgelopen kwartaal met een procent tot 428 miljoen euro, waarbij een lagere omzet deels werd opgevangen door lagere marketing- en interconnectkosten. 

Outlook

De outlook voor 2017 werd door Vodafone gehandhaafd. Daarmee blijft het kabel- en telecombedrijf onder meer uitgaan van een operationele kasstroom van 1,65 miljard euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen hoger gesloten

Markt kijkt uit naar publicatie notulen Federal Reserve nabeurs.

1 uur geleden - Lees verder

Damrak sluit hoger

Heijmans in de schijnwerper na halfjaarcijfers.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen omlaag naar 96,1 procent.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Focus op notulen ECB.

3 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ZIGGO toevoegen aan uw watchlist 38,55 0,10% 0,04 38,55