Shell Pernis nog steeds buiten gebruik - media

Redactie ABM Financial News - 8 augustus 2017, 13:18

Woordvoerder kan niet aangeven wanneer raffinaderij weer in gebruik wordt genomen.

(ABM FN-Dow Jones) De raffinaderij van Shell in Pernis is nog steeds buiten gebruik. Een woordvoerder van het olie- en gasconcern wilde dinsdagmiddag geen commentaar aan ABM Financial News geven op een bericht van persbureau Reuters dat het eerste deel van de raffinaderij vrijdag weer in gebruik zou worden genomen. Reuters baseerde zich op een anonieme bron die bekend is met de situatie.

Het merendeel van de fabrieken is op 30 juli stil gelegd na een grote stroomstoring. "We verwachten dat de fabrieken op zijn vroegst in de tweede helft van augustus worden herstart", meldde Shell toen in een verklaring. "We vinden het vervelend dat dit mogelijk gevolgen heeft voor onze klanten, maar we doen er alles aan om de gevolgen voor onze klanten zoveel als mogelijk te beperken", voegde het bedrijf toe.

De problemen bij Shell Pernis begonnen zaterdagavond 29 juli, toen er een stroomonderbreking plaatsvond als gevolg van een brand in een hoogspanningsstation. Maandagavond trad er bovendien bij spoelwerkzaamheden in een van de fabrieken een lekkage op van waterstoffluoride.

Shell Pernis is de grootste olieraffinaderij in Europa.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Fiat Chrysler ontkent benadering door Chinees bedrijf

Autoconcern weerspreekt mediageruchten.

11 minuten geleden - Lees verder

Staat haalt 1,7 miljard euro op met veiling

Negatieve rentevergoeding op kortlopende lening.

35 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: Amsterdamse beurs koerst lager

Damrak zet neerwaartse trend van eind vorige week voort.

1 uur geleden - Lees verder

Rosneft rondt overname belang in Essar Oil af

Consortium van Trafigura en UCP ronden tevens overname van belang af.

1 uur geleden - Lees verder

Chinese Great Wall wil Fiat Chrysler overnemen - media

Overnamespeculatie doet al langer de ronde.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ROYAL DU... toevoegen aan uw watchlist 23,11 -0,39% -0,09 23,20
ROYAL DU... toevoegen aan uw watchlist 23,75 -0,29% -0,07 23,82