Valuta: in afwachting van Amerikaanse producentenprijzen

Redactie ABM Financial News - 8 augustus 2017, 09:56

Dollar weer verzwakt ten opzichte van euro.

(ABM FN-Dow Jones) De valutahandel beleeft dinsdag een relatief rustige dag. Dat zei valutahandelaar Laurens Maartens van de Nederlandse Betaal & Wisselmaatschappij desgevraagd tegen ABM Financial News.

"Er gebeurt vandaag weinig dat de valutamarkten in beweging zal zetten. De markten zijn vooralsnog in afwachting van de Amerikaanse producentenprijzen in juli, zoals die donderdag worden gerapporteerd", zei Maartens.

Hij ziet dat de dollar weer iets wegzakt ten opzichte van andere belangrijke valuta als de euro en de yen. "Ik denk dat dat ook te maken heeft met de toespraak van president James Bullard van de Federal Reserve van St. Louis tijdens een conferentie in Nashville op maandag. Daar zei hij dat de huidige rentestand in de Verenigde Staten prima is en dat er bij het uitblijven van inflatie geen enkele noodzaak is die rente te verhogen", lichtte de valutahandelaar toe.

De marktvorser merkte verder op dat het pond sterling in de aanloop naar de Brexit gestaag verder weg zakt.

Dinsdagochtend noteerde de euro/dollar op 1,1814, de euro/pond op 0,9055 en de dollar/yen op 110,5525.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Recordresultaten Applied Materials

Kwartaalcijfers aan bovenkant van eigen verwachting.

13 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street Alleen maar dalers.

Alleen maar verliezers.

39 minuten geleden - Lees verder

Wall Street sluit flink lager

Tegenvallende macrocijfers en wisselende bedrijfscijfers beheersen markten.

54 minuten geleden - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Tegenvallende macrocijfers en bedrijfscijfers beheersen markten.

1 uur geleden - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Marktkenners zien nog geen structurele marktverbetering.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.