Vlakke opening Damrak voorzien

Redactie ABM Financial News - 8 augustus 2017, 08:18

IG Markets voorziet rustige handelsdag.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat dinsdag een vlakke opening tegemoet. Futures op de AEX noteren ruim een half uur voor de openingsgong tot 0,1 procent in het rood. Op maandag eindigde de hoofdgraadmeter nog 0,4 procent in het groen op 531,41 punten. 

Marktanalist Ron van der Does van IG Markets voorziet een rustige handelsdag vandaag. "Op het Damrak worden vandaag geen bedrijfscijfers verwacht en ook in de landen om ons heen is het rustig qua bedrijfsresultaten", aldus Van der Does. 

Op macro-economisch vlak blijft het eveneens rustig. Vanochtend werd al bekend dat de Nederlandse consumentenprijzen in juli in een hoger tempo zijn gestegen ten opzichte van een maan ervoor. In juli lag de inflatie op 1,3 procent. In juni steeg het prijspeil ten opzichte van een jaar eerder nog met 1,1 procent. De verhoging van de inflatie in de afgelopen maand was vooral het gevolg van duurdere vakanties. Verder nam de Duitse export in juni toe, terwijl de import in een beduidend hoger tempo steeg. 

Wall Street sloot maandag in het groen, geholpen door overnamenieuws en bedrijfsresultaten over het afgelopen kwartaal, die tot nu toe dikwijls beter uitvallen dan verwacht. Maandag werden onder meer de cijfers van Tyson Foods positief ontvangen, terwijl overnamenieuws rondom NxStage Medical het aandeel 28 procent hoger zette. 

De Aziatische beurzen noteerden vanochtend verdeeld. De Japanse Nikkei 225 daalde 0,3 procent tot 19.993,90 punten, terwijl de Chinese Shanghai Composite 0,1 procent won op 19.993,90 punten. Volgens Van der Does waren handelaren in Azië voorzichtig en verwerkten zij de Chinese handelsbalanscijfers. Deze kwamen onder de verwachtingen uit. 

Gerekend in lokale valuta kwam de import uit op een stijging van 14,7 procent, waar werd uitgegaan van 22,6 procent, zo merkte de marktanalist op. De export groeide met 11,2 procent, terwijl een plus van 14,8 procent werd voorzien. 

Olie noteerde dinsdagochtend in het rood. Een september-future West Texas Intermediate daalde 0,3 procent tot 49,26 dollar, terwijl een oktober-future Brent eveneens 0,3 procent lager bewoog op 52,19 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,1807. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag bewoog het muntpaar nog op 1,1793 en bij het slot in Amsterdam stond er een stand van 1,1791 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Aegon heeft voor 295 miljoen euro Unirobe Meeus Groep verkocht aan Aon Nederland. De verkoop is in lijn met de strategie van de verzekeraar. 

MDxHealth sloot dinsdag een overeenkomst met Southern California Permanente Medical Group om de prestaties van ConfirmMDx te testen. Financiële details werden niet gegeven. 

Verder verhoogde Berenberg het koersdoel voor DSM van 76,00 naar 79,00 euro bij handhaving van het koopadvies. De analisten van de Duitse bank merkten daarbij op dat de resultaten over het tweede kwartaal wederom beter waren dan verwacht. De koersdoelverhoging is evenwel mede ingegeven door de aanstaande verkoop van het resterende minderheidsbelang in Patheon voor 35 dollar per aandeel.

Air France-KLM vervoerde in juli meer passagiers. Ook het vrachtvervoer verbeterde. 

Euronext versterkte de band met clearingbedrijf LCH. Euronext ruilt zijn bestaande belang van 2,3 procent in LCH Group in voor een belang 11,1 procent in LCH SA. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update van Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen maar verliezers.

Gisteren - Lees verder

Recordresultaten Applied Materials

Kwartaalcijfers aan bovenkant van eigen verwachting.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit flink lager

Tegenvallende macrocijfers en wisselende bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Tegenvallende macrocijfers en bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 523,71 -0,41% -2,18 525,89
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 793,36 -0,14% -1,12 794,48
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.009,71 -0,12% -1,17 1.010,88