Wall Street richting vrijwel vlak slot

Redactie ABM Financial News - 8 augustus 2017, 21:25

Volatiliteit S&P 500 op laagste niveau in decennia.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteren dinsdag pakweg een half uur voor de slotbel vrijwel vlak. De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,1 procent tot 2.478,47 punten, de Dow Jones index verloor 0,1 procent op 22.105,61 punten en de Nasdaq noteerde 0,1 procent hoger op 6.387,88 punten.

"De positieve nasleep van het Amerikaans banenrapport van afgelopen vrijdag ondersteunt nog steeds het sentiment, terwijl de volatiliteit op de S&P 500 op zijn laagste niveau in decennia noteert", zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

Op macro-economisch vlak werd dinsdag bekend dat het vertrouwen onder Amerikaanse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf in juli is gestegen. De vertrouwensindex steeg van 103,6 in juni, naar 105,2 in juli. Met een stijging van 7 van de 10 deelindexen werd het toegenomen vertrouwen breed gedragen.

Tevens werd bekend dat het aantal vacatures in Amerika in juni is gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. In juni waren er in de Verenigde Staten 6,2 miljoen openstaande vacatures, tegen 5,70 miljoen in mei.

De septemberfuture voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange 0,5 procent lager, ofwel 0,22 dollar, op 49,17 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,1753. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1809 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1795 op de borden. 

Op macro-economisch vlak staan woensdag een viertal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen, gevolgd door de arbeidskosten in het tweede kwartaal en de grootshandelsvoorraden van juni. Tot slot publiceert de Amerikaanse Energy Information Administration zijn wekelijkse olievoorradenrapport.

Bedrijfsnieuws

Avis Budget noteerde dinsdag 9,8 procent lager, nadat het autoverhuurbedrijf maandag laat teleurstellende kwartaalresultaten publiceerde.

Marriot International verloor 2,5 procent. Hoewel de hotelketen beter dan verwachte kwartaalresultaten rapporteerde, kwam de winstverwachting van het concern voor het huidige kwartaal onder de verwachting van analisten uit.

CBS steeg 1,8 procent, nadat het mediaconcern maandag laat een beter dan verwachte omzet bekendmaakte.

Modehuis Michael Kors steeg 22,7 procent, na beter dan verwachte resultaten.

Farmaceut Valeant Pharmaceuticals International steeg 2,5 procent, na sterke kwartaalresultaten.

Teleurstellende resultaten waren er van Dean Foods en SeaWorld Entertainment de zuivelgigant en de themapark operator noteerden achtereenvolgens 20,6 procent en 7,6 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

HP boekt lagere winst

Voormalige hardware divisie van Hewlett Packard verhoogt outlook hele fiscale boekjaar.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ArcelorMittal sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lager gesloten

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

Gisteren - Lees verder

Wall Street beweegt richting lager slot

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.