Walt Disney boekt licht lagere resultaten

Redactie ABM Financial News - 8 augustus 2017, 22:33

Entertainmentgigant beeindigt videostreaming overeenkomst met Netflix in 2019.

(ABM FN-Dow Jones) The Walt Disney Company heeft het afgelopen kwartaal een licht lagere omzet en operationeel resultaat geboekt. Dit bleek dinsdag nabeurs tijdens de publicatie van de resultaten over het derde kwartaal van het gebroken boekjaar van de entertainmentreus.

Disney meldde tevens zijn videostreaming overeenkomst met Netflix in 2019 te beëindigen, omdat de entertainmentgigant zelf een streamingdienst gaat lanceren. Het aandeel Netflix verloor 3 procent na dit nieuws.

"Vandaag kondigen we een strategische verschuiving aan in de manier waarop we onze content verspreiden", zei CEO Robert A. Iger. "Het media landschap wordt steeds meer bepaald door directe relaties tussen content-creators en consumenten en onze controle over BAMTech's innovatieve technologie biedt ons de mogelijkheid om deze directe verbinding [met de consument] te maken", voegde hij toe. "Deze overname en de lancering van onze direct-to-consumenten diensten markeren een geheel nieuwe strategie voor Walt Disney."

Walt Disney boekte in het derde kwartaal een operationeel resultaat van 4,0 miljard dollar, in vergelijking tot 4,5 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 2,4 miljard dollar, tegen 2,6 miljard dollar vorig jaar.

De aangepaste winst bedroeg 1,58 dollar per aandeel, tegen 1,62 dollar per aandeel vorig jaar.

De omzet daalde van 14,3 miljard dollar in het derde kwartaal in het voorgaande boekjaar naar 14,2 miljard dollar het afgelopen kwartaal.

Het aandeel verloor in de elektronische handel nabeurs 2,6 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Valuta: markt wacht op inflatiecijfers en notulen ECB

Euro licht omlaag.

11 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: ING verhoogt koersdoel KPN

Koersdoel naar 3,40 euro.

19 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: solide margeverbetering ForFarmers

Wisselvallige outlook volgens NIBC.

33 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: teleurstellende outlook Boskalis

Resultaten volgens NIBC weinig verrassend.

39 minuten geleden - Lees verder

Vergelijkbare omzet Kingfisher omlaag

Zwakte in Frankrijk en ongunstige vergelijkingsbasis.

50 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.