Beursblik: bedrijfsresultaat Corbion valt tegen

Redactie ABM Financial News - 9 augustus 2017, 08:45

Davy merkte margedruk op vanwege hogere kosten.

(ABM FN-Dow Jones) Corbion heeft in het tweede kwartaal van 2017 een flink lager dan verwacht bedrijfsresultaat (EBITDA) gerealiseerd als gevolg van zwakkere marges. Dit stelden analisten van Davy Research woensdag in reactie op de cijfers van de de producent van biologische ingrediënten en biochemicaliën.

Corbion realiseerde in het afgelopen kwartaal een omzet van 232,0 miljoen euro, iets meer dan de 230,1 miljoen euro waar Davy vanuit ging. Vooral het bedrijfsresultaat EBITDA, exclusief eenmalige posten, viel volgens de analisten van Davy tegen. De EBITDA daalde met 12,1 procent naar 40,5 miljoen euro in het afgelopen kwartaal. Davy mikte vooraf echter op 45,5 miljoen euro, maar door zwakkere marges viel dit resultaat lager uit. De consensus lag volgens Davy op 43,7 miljoen euro.

Davy merkte op dat de margedaling viel toe te schrijven aan hogere inputkosten, zoals hogere suikerprijzen, aldus de marktvorsers. 

Het aandeel Corbion sloot dinsdag op 26,49 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Valuta: markt wacht op inflatiecijfers en notulen ECB

Euro licht omlaag.

10 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: ING verhoogt koersdoel KPN

Koersdoel naar 3,40 euro.

18 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: solide margeverbetering ForFarmers

Wisselvallige outlook volgens NIBC.

32 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: teleurstellende outlook Boskalis

Resultaten volgens NIBC weinig verrassend.

38 minuten geleden - Lees verder

Vergelijkbare omzet Kingfisher omlaag

Zwakte in Frankrijk en ongunstige vergelijkingsbasis.

49 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
CORBION toevoegen aan uw watchlist 25,53 0,71% 0,18 25,35