Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel IMCD

Redactie ABM Financial News - 9 augustus 2017, 07:44

Koersdoel naar 58,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel voor IMCD verhoogd van 53,00 euro naar 58,00 euro met een handhaving van het koopadvies, na de recente overname van L.V. Lomas in Canada en de exclusieve distributiesamenwerking met Givaudan.

De twee deals bevestigen volgens analisten van Berenberg de aantrekkelijkheid van de groothandelaar in chemieproducten en voedingsingrediënten. Volgens de marktvorsers zal IMCD met zijn winstgroei de sector met 3 procentpunt overtreffen op de middellange termijn, geholpen door outsourcing en een groeiend marktaandeel. Daarnaast zijn de vooruitzichten voor overnames aantrekkelijker geworden, aldus de analisten.  

De overname van L.V. Lomas in Canada is aantrekkelijk en draagt 6 procent bij aan de winst per aandeel in 2018, volgens Berenberg. 

De deal met Givaudan voor de distributie van smaakstoffen in West-Europa is volgens de marktvorsers bovendien een goede opsteker en bewijst dat IMC goed gepositioneerd is om marktaandeel te winnen, terwijl toeleveranciers blijven consolideren met distributiepartners.

Voor de halfjaarcijfers op 25 augustus voorziet Berenberg een verbetering van de winstgevendheid met 100 basispunten tot 42,7 procent.

Het aandeel IMCD sloot maandag op 51,22 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: ING verhoogt koersdoel KPN

Koersdoel naar 3,40 euro.

16 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: solide margeverbetering ForFarmers

Wisselvallige outlook volgens NIBC.

30 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: teleurstellende outlook Boskalis

Resultaten volgens NIBC weinig verrassend.

36 minuten geleden - Lees verder

Vergelijkbare omzet Kingfisher omlaag

Zwakte in Frankrijk en ongunstige vergelijkingsbasis.

47 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
IMCD N.V. toevoegen aan uw watchlist 50,96 0,39% 0,20 50,76