Beursblik: goede prestaties SBM Offshore eerste halfjaar

Redactie ABM Financial News - 9 augustus 2017, 09:29

KBC Securities handhaaft koopadvies en koersdoel van 20,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) SBM Offshore heeft over de eerste helft van 2017 bevredigende resultaten geboekt, waarbij de lagere omzet werd gecompenseerd door een verbetering van de EBITDA-winstmarge en een stabiel orderboek. Dit stelde analist Cédric Duinslaeger van KBC Securities woensdag.

De definitieve toekenning van het Amerikaanse Exxon-Mobil voor de bouw en het beheer van de Liza-FPSO was de enige grote opdracht in de sector in de afgelopen 18 maanden, zo merkte Duinslaeger op. De analist is van mening dat SBM Offshore in goede staat verkeerd voor mogelijke vervolgopdrachten in hetzelfde veld. Daarnaast wijst de analist erop dat er geen nieuws is over de gesprekken met de Braziliaanse autoriteiten en Petrobras met betrekking tot de schikkingsovereenkomst inzake de smeergeldaffaire. Al met al bleek KBC Securities te spreken over de cijfers over het afgelopen jaar. Wel wees de analist op het effect van de lagere dollar op de resultaten van het bedrijf.

KBC Securities handhaafde het koopadvies op SBM Offshore met een koersdoel van 20,00 euro. Het aandeel noteerde woensdagochtend op een rood Damrak 2,7 procent hoger op 15,06 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

HP boekt lagere winst

Voormalige hardware divisie van Hewlett Packard verhoogt outlook hele fiscale boekjaar.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ArcelorMittal sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lager gesloten

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

Gisteren - Lees verder

Wall Street beweegt richting lager slot

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
SBM OFFS... toevoegen aan uw watchlist 13,67 -0,51% -0,07 13,74