Beursblik: margedaling Corbion negatieve verrassing

Redactie ABM Financial News - 9 augustus 2017, 10:19

Impact van hogere suikerprijzen eenmalig volgens ING.

(ABM FN-Dow Jones) Corbion heeft in het tweede kwartaal van 2017 met de omzetontwikkeling nipt aan de consensus weten te voldoen, maar zorgde wel voor een negatieve verrassing met een margedaling. Dit stelde analist Reginald Watson van ING woensdag in reactie op de halfjaarcijfers van de producent van biologische ingrediënten en biochemicaliën.

Volgens Watson daalde de marge van Corbion van 20,3 naar 17,5 procent vanwege een stijging van de suikerprijzen. ING verwacht dat deze hogere suikerprijzen een eenmalig effect hadden. De lagere marge kan volgens de marktvorser worden opgevangen door een aantrekkende omzet in de tweede helft van dit jaar. 

Over het recent overgenomen TerraVia deed Corbion geen nieuwe uitspraken. Watson denkt dat nieuws omtrent deze laatste acquisitie vermoedelijk meer impact op de koers zal hebben dan de kwartaalcijfers van vandaag. 

ING handhaafde het Houden advies op Corbion met een koersdoel van 29,00 euro. Op een rood Damrak koerste het aandeel woendagochtend 3,7 procent lager op 25,51 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 22:07 - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 21:30 - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

18 augustus 2017, 20:42 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
CORBION toevoegen aan uw watchlist 25,05 -1,76% -0,45 25,50