Beursblik: meevallend tweede kwartaal Ahold Delhaize

Redactie ABM Financial News - 9 augustus 2017, 08:56

Morgan Stanley rekent niet op opwaartse bijstellingen consensus.

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft in het tweede kwartaal beter dan verwacht gepresteerd, maar vermoedelijk leidt dit niet tot verhoging van de consensus. Dit stelden analisten van Morgan Stanley woensdag in reactie op de kwartaalcijfers van de supermarktuitbater.

"In het algemeen waren de cijfers in het tweede kwartaal relatief goed, met zowel een stijging van de omzet als de EBIT die licht sterker was dan de consensusverwachting", aldus de marktvorsers van Morgan Stanley.

Daarbij zullen de resultaten volgens de analisten voor de nodige "geruststelling" zorgen over de ontwikkelingen in de Verenigde Staten, mede omdat Ahold Delhaize aangaf dat er weer voedselinflatie was in het afgelopen kwartaal.

Verder gaf Ahold Delhaize aan in 2019 naar verwachting voor 750 miljoen euro aan bruto synergievoordelen te realiseren. Netto handhaafde de grootgrutter echter de eerder genoemde 500 miljoen euro, omdat het meer zal investeren in aanbiedingen richting klanten.

"We denken dat deze aankondiging grotendeels in lijn was met de marktverwachtingen. Al met al denken we niet dat de consensus voor de winst per aandeel in 2017 veel zal veranderen op basis van de berichtgeving van vandaag", aldus de analisten.

Morgan Stanley heeft een Overwogen advies op Ahold Delhaize met een koersdoel van 21,00 euro. Het aandeel Ahold Delhaize sloot dinsdag 0,3 procent lager op 17,71 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Fiat Chrysler ontkent benadering door Chinees bedrijf

Autoconcern weerspreekt mediageruchten.

7 minuten geleden - Lees verder

Staat haalt 1,7 miljard euro op met veiling

Negatieve rentevergoeding op kortlopende lening.

31 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: Amsterdamse beurs koerst lager

Damrak zet neerwaartse trend van eind vorige week voort.

1 uur geleden - Lees verder

Rosneft rondt overname belang in Essar Oil af

Consortium van Trafigura en UCP ronden tevens overname van belang af.

1 uur geleden - Lees verder

Chinese Great Wall wil Fiat Chrysler overnemen - media

Overnamespeculatie doet al langer de ronde.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.