Beursblik: resultaten ABN AMRO onderliggend sterk

Redactie ABM Financial News - 9 augustus 2017, 09:36

Kostenbasis valt mee volgens ING.

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft in het afgelopen kwartaal een beter dan verwachte winst gerealiseerd door onder meer de vrijval van voorzieningen, positieve resultaten op aandelenbelangen en, afgezien van grote posten als de verkoop van een onderdeel in Azië, lagere onderliggende kosten. Dit stelde analist Albert Ploegh van ING woensdag in reactie op de cijfers van ABN AMRO.

De beter dan verwachte winst van ABN AMRO is volgens ING onder meer te verklaren door de vrijval van voorzieningen van bijna 100 miljoen euro, waar analist Albert Ploegh rekende op een negatieve post van 80 miljoen euro.

Afgezien van de volatiele kredietvoorzieningen is het resultaat volgens Ploegh 5 procent beter dan de consensusverwachting. 

Het interim-dividend van 0,65 euro per aandeel is hoger dan de 0,50 euro die ING had voorspeld. Voor het hele jaar is de intentie van ABN AMRO om 50 procent van de nettowinst uit te keren.

De kapitaalbuffer was met 17,6 procent hoger dan ING had verwacht, door een lagere blootstelling aan leningen in de sectoren energie, grondstoffen en transport en door lagere risicowegingen voor Nederlandse hypotheken. De impact van nieuwe boekhoudregels IFRS9 zal de buffer met minder dan 45 basispunten verlagen, meldde de bank. 

ING heeft een koopadvies op ABN AMRO. Het aandeel koerste woensdagochtend 0,6 procent lager op 24,71 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update van Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen maar verliezers.

Gisteren - Lees verder

Recordresultaten Applied Materials

Kwartaalcijfers aan bovenkant van eigen verwachting.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit flink lager

Tegenvallende macrocijfers en wisselende bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Tegenvallende macrocijfers en bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ABN AMRO... toevoegen aan uw watchlist 24,50 -0,69% -0,17 24,67