Beursblik: Societe Generale zet Refresco op de kooplijst

Redactie ABM Financial News - 9 augustus 2017, 13:02

Koersdoel naar 19,70 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Société Générale heeft woensdag het advies voor Refresco Group verhoogd van Houden naar Kopen en stelde daarbij het koersdoel opwaarts bij van 18,20 naar 19,70 euro.

De recent aangekondigde overname van de bottelactiviteiten van Cott zijn strategisch goed te begrijpen, aldus de analisten, die ook voorzien dat de acquisitie zal bijdragen aan de winstontwikkeling van Refresco. Net als Refresco in Europa kampt Cott met prijsdruk in Amerika, enerzijds als gevolg van een consolidatie in de kruideniersmarkt en anderzijds door volatiele grondstofprijzen. Schaalgrootte is hier een antwoord, aldus Société Générale.

De analistenconsenus wijst voor het tweede kwartaal van 2017 op een autonome volumegroei van 1,4 procent. "Gezien de wijde geografische spreiding in West-Europa, en het warme weer in het tweede kwartaal, zou dit wel eens conservatief kunnen blijken", aldus Société Générale.

Desalniettemin verlaagde Société Générale de winstverwachting voor dit jaar met 5 procent naar 1,13 euro per aandeel. De analisten noemden een ongunstigere mix en een sterkere groei in mineraalwater, waar de marges lager zijn, als belangrijkste redenen voor de lagere winstraming.

Voor 2018 werd Société Générale evenwel optimistischer dankzij de overname van Cott. De analisten verhoogden hun winstramingen met 6 procent.

Société Générale meent, mede vanwege de overhang in het aandeel door private equity aandeelhouders, dat een korting van 30 procent ten opzichte van de waarderingen van sectorgenoten is gerechtvaardigd. Dit levert een koersdoel op van 19,70 euro en dus een koopaanbeveling.

Op een rode beurs steeg het aandeel Refresco Group woensdag 0,9 procent naar 17,33 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen hoger gesloten

Markt kijkt uit naar publicatie notulen Federal Reserve nabeurs.

48 minuten geleden - Lees verder

Damrak sluit hoger

Heijmans in de schijnwerper na halfjaarcijfers.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen omlaag naar 96,1 procent.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Focus op notulen ECB.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
REFRESCO... toevoegen aan uw watchlist 16,16 0,56% 0,09 16,07