Beursblik: sterke resultaten SBM Offshore

Redactie ABM Financial News - 9 augustus 2017, 09:42

Geen negatieve verrassingen volgens Morgan Stanley.

(ABM FN-Dow Jones) SBM Offshore heeft in het afgelopen halfjaar sterke resultaten gerealiseerd, wat een positieve koersreactie tot gevolg zal hebben. Dit stelde Morgan Stanley in navolging op de halfjaarcijfers van de oliedienstverlener woensdag voorbeurs.

Volgens de Directional boekhoudmethode, waarbij de inkomsten gespreid worden geboekt, overeenkomstig de echte inkomsten, boekte SBM Offshore in de eerste zes maanden van 2017 een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 431 miljoen dollar, in vergelijking tot 327 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Dit was 14 procent boven de verwachtingen, aldus Morgan Stanley.

De bescheiden update van de outlook zou volgens marktvorsers van de Amerikaanse zakenbank tot een opwaartse bijstelling van de winstverwachting kunnen leiden. Het gebrek aan negatieve verrassingen is volgens de analisten geruststellend, evenals de omvang van het Liza-FPSO-contract.

Morgan Stanley handhaafde het Gelijkgewogen advies en koersdoel van 15,00 euro. Het aandeel SBM Offshore noteerde woensdag op een rood Damrak 4,5 procent hoger op 15,34 euro.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update van Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen maar verliezers.

1 uur geleden - Lees verder

Recordresultaten Applied Materials

Kwartaalcijfers aan bovenkant van eigen verwachting.

1 uur geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street Alleen maar dalers.

Alleen maar verliezers.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street sluit flink lager

Tegenvallende macrocijfers en wisselende bedrijfscijfers beheersen markten.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Tegenvallende macrocijfers en bedrijfscijfers beheersen markten.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
SBM OFFS... toevoegen aan uw watchlist 13,66 -0,51% -0,07 13,73