Beursblik: winstramingen ABN AMRO gaan stijgen na meevallers

Redactie ABM Financial News - 9 augustus 2017, 09:14

Meevallers volgens Deutsche Bank moeilijk door te vertalen naar 2018.

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO zal dit jaar mogelijk een positievere winstontwikkeling laten zien dan waar analisten vanuit gaan, nadat de winst voor belastingen in het tweede kwartaal hoger uitviel dan verwacht, hoewel de meevaller van lagere kwaliteit was, vooral door overige inkomsten en teruggeboekte voorzieningen. Dit stelde Deutsche Bank woensdag in een rapport.

Analist Benjamin Goy verwacht dat analisten hun ramingen voor de winst per aandeel in 2017 aanzienlijk zullen verhogen. De meevallers zijn daarentegen moeilijker door te vertalen naar 2018, zo stelde de marktvorser. Het voorgestelde interim-dividend is weliswaar slechts 40 procent van de winst maar komt volgens Deutsche Bank overeen met de inschattingen vooraf.

De netto rentebaten waren conform verwachting vlak terwijl de fee-inkomsten 2 procent lager dan verwacht waren en de kosten 3 procent hoger dan verwacht, vooral door enkele grote posten, met name de renteswaps en reorganisatiekosten.

Geschoond waren de kosten lager dan verwacht, aldus analist Goy van Deutsche Bank. 

De kernkapitaalbuffer verbeterde door de hogere winst, lagere risicowegingen voor Nederlandse hypotheken en voordelige koersdaling van de dollar, terwijl ook de ongewogen leverage ratio aansterkte tot 3,9 procent, wat Deutsche Bank positief noemde.  

Deutsche Bank heeft een Houden advies op ABN AMRO met een koersdoel van 23,50 euro. 

Het aandeel ABN AMRO noteerde woensdag 0,5 procent lager op 24,73 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Fiat Chrysler ontkent benadering door Chinees bedrijf

Autoconcern weerspreekt mediageruchten.

10 minuten geleden - Lees verder

Staat haalt 1,7 miljard euro op met veiling

Negatieve rentevergoeding op kortlopende lening.

34 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: Amsterdamse beurs koerst lager

Damrak zet neerwaartse trend van eind vorige week voort.

1 uur geleden - Lees verder

Rosneft rondt overname belang in Essar Oil af

Consortium van Trafigura en UCP ronden tevens overname van belang af.

1 uur geleden - Lees verder

Chinese Great Wall wil Fiat Chrysler overnemen - media

Overnamespeculatie doet al langer de ronde.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ABN AMRO... toevoegen aan uw watchlist 24,16 -0,82% -0,20 24,36