Beursupdate: Damrak opent lager

Redactie ABM Financial News - 9 augustus 2017, 09:27

SBM Offshore in de schijnwerpers.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag conform verwachting lager geopend. Kort na opening van de beurzen koerste de AEX 0,5 procent lager naar 529,96 punten. 

Onder de hoofdfondsen steeg SBM Offshore met 1,1 procent, na publicatie van de cijfers over het afgelopen halfjaar. De oliedienstverlener realiseerde in het afgelopen halfjaar een hoger bedrijfsresultaat op een lagere omzet. Volgens SBM werden de resultaten gedreven door de Lease & Operate divisie, maar ook door goede prestaties bij de afronding van Turnkey-projecten. De oliedienstverlener liet zich bovendien iets positiever uit over heel 2017.

Indexzwaargewicht Unilever won 0,1 procent. Het Brits-Nederlandse concern bereikte een akkoord met NN Investments Partners en ASR Nederland over de inkoop van hun cumulatief preferente aandelen Unilever. Wolters Kluwer hield met een daling van 0,2 procent de verliezen beperkt.

ABN AMRO daalde 0,3 procent na de kwartaalcijfers. ABN AMRO zal dit jaar mogelijk een positievere winstontwikkeling laten zien dan waar analisten vanuit gaan, aldus Deutsche Bank.

Ahold Delhaize bleek de grootste daler in de hoofdgraadmeter. Daarmee konden de kwartaalcijfers van het supermarktconcern op weinig bijval van beleggers rekenen. Ahold Delhaize behaalde in het tweede kwartaal van 2017 een licht lager dan verwachte nettowinst, maar realiseerde wel een hogere omzet, zo bleek vanochtend uit de cijfers van het supermarktconcern. De outlook werd gehandhaafd. Het concern verwacht daarmee dat de onderliggende operationele marge dit jaar grotendeels in lijn zal zijn met de eerste helft van het jaar. 

Galapagos gaf 1,7 procent aan beurswaarde prijs.

In de Midkap was het Refresco Group dat met 0,8 procent het meeste steeg. Fugro won 0,5 procent. Corbion daalde 3,9 procent. Volgens de producent van biologische ingrediënten en biochemicaliën bleef de omzetontwikkeling achter bij de ambities van het bedrijf, voornamelijk vanwege tegenvallende prestaties bij Bakery. Corbion rekent voor 2017 onverminderd op een EBITDA exclusief eenmalige posten dat licht onder dat van 2016 uit zal komen. Het resultaat bedroeg toen 170,1 miljoen euro.

Verder was er beweging in de vastgoedsector, die handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten verklaarde door advieswijzingen door Kempen & Co. Het advies voor Eurocommercial Properties werd verhoogd van Verkopen naar Kopen, terwijl Wereldhave juist van de kooplijst werd gehaald en op Neutraal werd gezet. Het aandeel Eurocommercial Properties steeg 0,6 procent, terwijl Wereldhave 1,2 procent inleverde.

Het volatiele OCI schreef 1,4 procent af. 

Onder de kleinere fondsen steeg Lucas Bols 0,3 procent, terwijl Hunter Douglas 1,7 procent daalde. 


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 22:07 - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 21:30 - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

18 augustus 2017, 20:42 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 519,64 -0,78% -4,07 523,71
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 788,01 -0,67% -5,35 793,36
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.000,76 -0,89% -8,95 1.009,71