E.ON compenseert zwakke jaarstart met sterk tweede kwartaal.

Redactie ABM Financial News - 9 augustus 2017, 10:37

Nettowinst flink gestegen.

(ABM FN) E.ON heeft een zwakke jaarstart met een sterker tweede kwartaal gecompenseerd en wist de nettowinst zo flink op te vijzelen, hoewel de omzet en de bedrijfskasstroom nog steeds lager uitvielen dan vorig jaar. Dit bleek uit de halfjaarresultaten van de Duitse energiereus.

De omzet kwam in de eerste 6 maanden van dit jaar 3 procent lager uit op 19,6 miljard euro. De aangepaste EBITDA daalde met 6 procent naar 2,7 miljard euro. De aangepaste nettowinst steeg echter met maar liefst 46 procent tot 881 miljoen. Per aandeel E.ON komt dit neer op 0,42 euro.

In het tweede kwartaal steeg de omzet wel, van 9,0 miljard naar 9,1 miljard euro.

“De operationele activiteiten van E.ON waren sterk in het tweede kwartaal van 2017", zei Johannes Teyssen van E.ON in een toelichting. Het nettoresultaat van 881 miljoen euro in het eerste halfjaar was daarbij "significant hoger" dan in het voorgaande jaar. "Zoals beloofd, hebben we ons buitengewoon zwak eerste kwartaal, beïnvloed door seizoenseffecten, bij de helft van het jaar al bijna helemaal goedgemaakt. We kunnen daarom onze prognose voor het volledige jaar 2017 bevestigen". E.ON verwacht dat de aangepaste EBIT van 2,8 miljard tot  3,1 miljard wordt gehaald met een nettoresultaat van 1,2 miljard tot 1,45 miljard euro.

Het aandeel van E.ON noteerde woensdagochtend 0,3 procent lager op 8,87 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update van Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen maar verliezers.

Gisteren - Lees verder

Recordresultaten Applied Materials

Kwartaalcijfers aan bovenkant van eigen verwachting.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit flink lager

Tegenvallende macrocijfers en wisselende bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Tegenvallende macrocijfers en bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.