Europese beurzen bewegen richting lagere opening

Redactie ABM Financial News - 9 augustus 2017, 07:51

Oplopende spanningen tussen Noord-Korea en VS zorgen voor druk.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen gaan woensdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. IG Markets voorziet een openingsverlies van 77 punten voor de Duitse DAX en een daling van 32 punten voor de Britse FTSE 100, vanwege de oplopende spanningen tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten.

De Europese beurzen zijn dinsdag hoger gesloten, geholpen door een een zwakkere euro. Tegenvallende Duitse en Chinese macro-data drukten eerder op de dag het sentiment. China heeft de export in juli zien stijgen, maar wel in een minder sterk tempo dan een jaar eerder, bleek dinsdag uit cijfers van de Chinese douane. Uit Duitse handelsdata bleek dat zowel de Duitse export als import in juli op maandbasis is gedaald met respectievelijk 2,8 procent en 4,5 procent.

"Als je daarbij in ogenschouw neemt dat de Duitse industriële productie tevens is gedaald, dan kan geconcludeerd worden dat de sterke euro de Duitse economie beïnvloedt", zei marktanalist David Madden van CMC Markets.

Het Duitse Ifo Instituut voorziet voor het tweede kwartaal in Duitsland een economische groei van ongeveer 0,8 procent "Dat is deels het gevolg van de gestage groei van de Ifo Business Climate Index in de laatste maanden, gecombineerd met erg sterke ontwikkelingen van andere kernindicatoren zoals nieuwe orders en de detailhandelsomzet", zei econoom Timo Wollmershhaeuser van het Ifo Instituut. "Veel indicatoren wijzen echt naar een sterk kwartaal en de Duitse economie krijgt op dit moment veel orders vanuit het eurogebied. Het aantal banen in Duitsland groeit gestaag, wat de consumptie stimuleert", voegde Wollmershhaeuser toe. Het Duitse federale statistiekbureau rapporteert zijn schattingen voor de kwartaalgroei volgende week.

"De Britse mijnbouwers stonden dinsdag in het rood na de Chinese handelscijfers, die onder de verwachting uitkwamen", concludeerde Madden. De groeivertraging van de Chinese import heeft ertoe geleid dat handelaren hun grondstofaandelen dumpen, aangezien het land zijn eetlust voor mineralen een beetje heeft verloren", voegde de analist toe.

Bedrijfsnieuws

Mijnbouwfondsen stonden dinsdag onder druk, vanwege zoals gezegd zwakke Chinese handelsdata, hoewel de de verliezen tegen het einde van de handelsdag grotendeels werden weggepoetst en er zelfs licht groene slotkoersen restten. Rio Tinto daalde 0,4 procent, Antofagasta won uiteindelijk 0,6 procent en ArcelorMittal sloot 0,4 procent hoger.

Pandora verloor 13,7 procent, nadat het concern een daling van de nettowinst rapporteerde van 10 procent, wat slechter dan verwacht was. De juwelier maakte tevens bekend 110 miljoen euro te betalen voor de distributierechten van zijn sieraden in Spanje, Gibraltar en Andorra.

InterContinental Hotels verloor 4,0 procent, vanwege zorgen over een vertraging van de omzetgroei. De winst voor belasting steeg in de eerste helft van het jaar 9,4 procent. Het concern verhoogde zijn interim dividend met 10 procent.

Standard Life daalde 0,3 procent, nadat de financieel dienstverlener over de eerste zes maanden van het jaar een 14 procent lagere winst voor belasting rapporteerde. Standard Life verhoogde het interimd ividend desalniettemin tot 7 pence per aandeel.

 

Euro STOXX 50          3.515,63 (+0,3%) 

STOXX Europe 600       382,65 (+0,2%) 

DAX                    12.292,05 (+0,3%) 

CAC 40                 5.218,89 (+0,2%) 

FTSE 100               7.542,73 (+0,1%) 

SMI                    9.162,33 (+0,1%) 

AEX                    532,68 (+0,2%) 

BEL 20                 3.965,63 (+0,1%) 

FTSE MIB               22.048,30 (+0,1%) 

IBEX 35                10.734,70 (+0,6%)

 

AMERIKAANSE AANDELEN

Wall Street opent volgens de Amerikaanse futures woensdag lager, waarmee de neerwaartse trend van een dag eerder wordt voortgezet. Met name de oplopende spanningen tussen Washington en Noord-Korea drukken op het sentiment.

"De positieve nasleep van het Amerikaans banenrapport van afgelopen vrijdag ondersteunt nog steeds het sentiment, terwijl de volatiliteit op de S&P 500 op zijn laagste niveau in decennia noteert", zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

Op macro-economisch vlak werd dinsdag bekend dat het vertrouwen onder Amerikaanse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf in juli is gestegen. De vertrouwensindex steeg van 103,6 in juni, naar 105,2 in juli. Met een stijging van 7 van de 10 deelindexen werd het toegenomen vertrouwen breed gedragen.

Tevens werd bekend dat het aantal vacatures in Amerika in juni is gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. In juni waren er in de Verenigde Staten 6,2 miljoen openstaande vacatures, tegen 5,70 miljoen in mei.

Op macro-economisch vlak staan woensdag een viertal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen, gevolgd door de arbeidskosten in het tweede kwartaal en de grootshandelsvoorraden van juni. Tot slot publiceert de Amerikaanse Energy Information Administration zijn wekelijkse olievoorradenrapport.

Bedrijfsnieuws

Avis Budget noteerde dinsdag ruim 9,5 procent lager, nadat het autoverhuurbedrijf maandag laat teleurstellende kwartaalresultaten publiceerde.

Marriot International verloor circa 2,3 procent. Hoewel de hotelketen beter dan verwachte kwartaalresultaten rapporteerde, kwam de winstverwachting van het concern voor het huidige kwartaal onder de verwachting van analisten uit.

CBS steeg ruim 1,5 procent, nadat het mediaconcern maandag laat een beter dan verwachte omzet bekendmaakte.

Modehuis Michael Kors steeg ruim 22,0 procent, na beter dan verwachte resultaten.

Farmaceut Valeant Pharmaceuticals International steeg circa 2,0 procent, na sterke kwartaalresultaten.

Teleurstellende resultaten waren er van Dean Foods en SeaWorld Entertainment de zuivelgigant en de themapark operator noteerden achtereenvolgens ruim 20,5 procent en circa 5,7 procent lager.

 

S&P 500 index              2.474,92 (-0,2%)

Dow Jones index            22.085,34 (-0,2%)

Nasdaq Composite           6.370,46 (-0,2%)

 

AZIE

De Aziatische beurzen noteerden woensdag lager, met een min van 1,5 procent voor de Japanse Nikkei en een verlies van 0,2 procent voor de Chinese Shanghai Composite. 

 

Nikkei 225                  19.701,93 (-1,5%)

Shanghai Composite          3.273,84  (-0,2%)

Hang Seng                   27.659,32 (-0,7%)

 

VALUTA

De euro/dollar noteerde op 1,1742. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1752 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van  1,1740 op de borden.

 

USD/JPY Yen   110,07

EUR/USD Euro  1,1742

EUR/JPY Yen   129,22

 

MACRO-AGENDA:

03:30 Inflatie - Juli (Chi) 

03:30 Producentenprijzen - Juli (Chi) 

06:30 Industriële productie - Juni (NL) 

10:00 Industriële productie - Juni (Ita) 

13:00 Hypotheekaanvragen - Wekelijks (VS) 

14:30 Arbeidskosten - Tweede kwartaal vlp. (VS) 

16:00 Groothandelsvoorraden - Juni (VS) 

16:30 Olievoorraden - Wekelijks (VS) 

 

BEDRIJFSNIEUWS:

- Geen agendapunten 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

HP boekt lagere winst

Voormalige hardware divisie van Hewlett Packard verhoogt outlook hele fiscale boekjaar.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ArcelorMittal sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lager gesloten

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

Gisteren - Lees verder

Wall Street beweegt richting lager slot

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.115,39 -0,32% -16,47 5.131,86