Europese beurzen lager rond middaguur

Redactie ABM Financial News - 9 augustus 2017, 12:28

Oplopende spanningen Noord-Korea en Verenigde Staten domineren sentiment.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteren woensdag rond het middaguur lager, vanwege de oplopende militaire spanningen tussen Noord-Korea en Amerika.

De breed samengestelde Stoxx Europe 600 index daalde 0,9 procent tot 379,10 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 1,3 procent op 12.137,05 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 1,7 procent op 5.128,15 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,9 procent lager op 7.478,70 punten.

Europese en Aziatische beurzen daalden woensdag, nadat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un dreigde een Amerikaanse militaire basis in Guam aan te vallen met raketten.

Kim Jong Uns klare taal kwam in reactie om harde woorden van de Amerikaanse president Donald Trump, die Pyongyang dinsdagavond waarschuwde te stoppen met de bedreigingen en anders zou kunnen rekenen op een "fire and fury" response. Trumps' commentaar volgde na berichten van de Washington Post dat Noord-Korea in staat zou zijn raketten te voorzien van mini-kernkoppen.

Volgens marktanalist Richard Perry van Hantec Markets is de vlucht richting zogenaamde veilige havens, zoals de Japanse yen en goud, toegenomen, terwijl de yields op Treasury's dalen. "De aandelenmarkten staan ook onder druk, waardoor de opwaartse trend van Wall Street ten einde is gekomen", aldus Perry. "Maar geopolitiek gedreven bewegingen op de aandelenmarkten zijn over het algemeen niet langdurig en nemen snel af."

Olie noteerde woensdag in het groen, voorafgaand aan het wekelijkse Amerikaanse voorradenrapport. Een september-future West Texas Intermediate steeg rond lunchtijd 0,4 procent tot 49,37 dollar, terwijl een oktober-future Brent 0,4 procent hoger bewoog op 52,32 dollar.

De euro/dollar noteerde aan het begin van de middag op 1,1746. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1755 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1752 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Goudproducenten Randgold Resources, Polymetal International PLC en Fesnillo noteerden woensdag rond het middaguur hoger met koerswinsten van achtereenvolgens 2,4 procent, 1,8 procent en 0,9 procent.

Novo Nordisk steeg 5,4 procent, nadat de Deense farmaceut zijn doelstellingen voor het hele boekjaar opwaarts bijstelde, vanwege de verwachting dat de omzetcijfers voor diabetesmedicijn Victoza en het insuline preparaat Tresiba robuust zullen zijn.

De Nederlandse oliedienstverlener SBM Offshore noteerde rond het middaguur 3,3 procent hoger, na positieve halfjaarcijfers.

De Britse betalingsverwerker Worldpay verloor 0,2 procent, na het nieuws dat de Amerikaanse sectorgenoot Vantiv de overname van het concern met een waarde van 8 miljard Britse pond heeft afgerond. Verder kwam Worldpay woensdag met halfjaarcijfers. In de periode steeg de omzet met 18 procent en de nettowinst zelfs met 59 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren tot 0,4 procent in het rood.

De S&P 500 index sloot dinsdag 0,2 procent lager op 2.474,92 punten. De Dow Jones index eindigde eveneens 0,2 procent in het rood op 22.085,34 punten en ook technologiebeurs Nasdaq daalde 0,2 procent tot 6.370,46 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oververhitting markt nog ver weg - Tepper

Vergelijking met 1999 belachelijk volgens bekende hedgefonds-manager.

1 uur geleden - Lees verder

Laatste restje bedrijfscijfers en Jackson Hole

Relatief rustige week in verschiet.

14 uren geleden - Lees verder

Van Oord bouwt offshore windpark Deutsche Bucht

Geen financiƫle details.

15 uren geleden - Lees verder

Topman Corbion koopt aandelen bij

Voor bijna 700.000 euro aandelen gekocht.

15 uren geleden - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.114,15 -0,64% -32,70 5.146,85
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.186,10 -1,09% -56,97 5.243,07