Lagere opening Wall Street in de maak

Redactie ABM Financial News - 9 augustus 2017, 12:52

Geopolitieke zorgen en kwartaalcijfers drukken sentiment.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street beweegt woensdag richting een lagere opening. Rond lunchtijd noteerden de futures op de S&P 500 en de Nasdaq index circa een half procent lager en lag de openingsindicatie voor de Dow Jones index op een verlies van 0,1 procent.

Volgens marktanalist Craig Erlam van Oanda is er sprake van "aanzienlijke risico aversie in de financiële markten", door de escalerende spanningen tussen Noord-Korea en Amerika.

Op macro-economisch vlak is er vanmiddag aandacht voor de Amerikaanse groothandelsvoorraden in juni en de arbeidskosten in de Verenigde Staten in het tweede kwartaal. Verder zal de voorzitter van de Chicago Fed Charles Evans in gesprek gaan met journalisten.

"Hoewel de macro-agenda weinig gevuld is, kunnen cijfers die normaliter voor weinig beweging zorgen, toch hun tol eisen, zoals we dinsdag ook zagen", aldus Erlam, waarmee hij doelde op sterke cijfers over het aantal openstaande vacatures in Amerika. Kijkend naar de economische publicaties van woensdag, dan zouden de arbeidskosten- en productiviteit de meest interessant zijn, omdat ze iets kunnen zeggen over de toekomstige loonontwikkeling en inflatietrend, volgens de marktanalist.

Olie werd duurder voorafgaand aan het Amerikaanse olievoorradenrapport, hoewel het voor WTI en Brent moeilijk lijkt hun respectievelijke weerstandsniveaus van 50,00 en 53,00 dollar te slechten, aldus marktanalist Erlam. Hij verwacht dat het voorradenrapport van de Energy Information Administration wel eens de aanjager kan zijn vandaag, zeker wanneer de data overeen komen met die van API van dinsdagavond laat. Uit de cijfers van de brancheorganisatie bleek een daling van 7,8 miljoen vaten. Een september-future West Texas Intermediate steeg rond lunchtijd 0,4 procent tot 49,37 dollar, terwijl een oktober-future Brent 0,4 procent hoger bewoog op 52,32 dollar. 

De euro/dollar noteerde aan het begin van de middag op 1,1746. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1755 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1752 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Disney kan op aandacht rekenen, nadat het entertainmentbedrijf dinsdag na het slot van Wall Street met kwartaalcijfers kwam. In de afgelopen periode daalde het operationeel resultaat en de nettowinst, en nam ook de omzet af. Verder meldde Disney een streamingovereenkomst met Netflix op te zullen zeggen, omdat het zelf een streamingdienst gaat opzetten. Mede hierom werd het belang in BAMTech uitgebreid. Het aandeel Disney noteerde in de elektronische handel vanmiddag 3,5 procent lager, terwijl Netflix zelfs 4,4 procent liet gaan.

Andere aandelen die woensdag mogelijk bewegen zijn die van online reisbureaus Priceline en TripAdvisor. Beide ondernemingen kwamen dinsdag nabeurs met tegenvallende kwartaalcijfers. Priceline verloor voorbeurs bijna 7,0 procent, TripAdvisor daalde zelfs 8 procent.

Woensdagmiddag openen leverancier van kantoorartikelen OfficeDepot, farmaceut Mylan en fastfoodketen Wendy's de boeken. 

Slotstanden 

De S&P 500 index sloot dinsdag 0,2 procent lager op 2.474,92 punten. De Dow Jones index eindigde eveneens 0,2 procent in het rood op 22.085,34 punten en ook technologiebeurs Nasdaq daalde 0,2 procent tot 6.370,46 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

HP boekt lagere winst

Voormalige hardware divisie van Hewlett Packard verhoogt outlook hele fiscale boekjaar.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ArcelorMittal sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lager gesloten

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

Gisteren - Lees verder

Wall Street beweegt richting lager slot

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.