Mylan verlaagt outlook

Redactie ABM Financial News - 9 augustus 2017, 14:57

Winst per aandeel stelt teleur.

(ABM FN-Dow Jones) Mylan heeft woensdag de winstverwachting neerwaarts bijgesteld, hoewel de farmaceut een hogere nettowinst en omzet rapporteerde over het afgelopen kwartaal. Dit bleek tijdens de publicatie van de kwartaalresultaten van de farmaceut.

"Gezien de huidige uitdagingen [rond het Amerikaans zorgstelsel] en de onzekere Amerikaanse regelgeving hebben we ervoor gekozen alle grote Amerikaanse lanceringen in 2017 uit te stellen tot 2018", zei CEO Heather Bresch.

Mylan boekte in het tweede kwartaal een nettowinst van 297,0 miljoen dollar, in vergelijking tot 168,4 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De aangepaste winst bedroeg 1,10 dollar per aandeel.

De omzet steeg van 2,6 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2016 naar krap 3,0 miljard dollar in het tweede kwartaal dit jaar.

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde economen rekenden evenwel op een winst per aandeel van 1,16 dollar en een omzet van ruim 3,0 miljard dollar.

Outlook

Voor 2017 voorziet Mylan een omzet variërend van 11,5 miljard tot 12,5 miljard dollar en een aangepaste winst per aandeel van 4,30 tot 4,70 dollar per aandeel. Dit is ruim onder de marktconsensus van 5,13 dollar.

Eerder dit jaar gaf Mylan nog aan te rekenen op een omzet van tussen de 12,25 miljard en 13,75 miljard dollar en een aangepaste winst per aandeel in een bandbreedte van 5,15 tot 5,55 dollar.

Daarnaast stelde de farmaceut zijn winstverwachting voor 2018 neerwaarts bij. Mylan voorziet voor 2018 een aangepaste winst per aandeel van ten minste 5,40 dollar per aandeel, terwijl het concern eerder nog rekende op een aangepaste winst per aandeel van 6,00 dollar per aandeel.

Het aandeel Mylan noteerde woensdag in de elektronische handel voorbeurs 6,0 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Valuta: markt wacht op inflatiecijfers en notulen ECB

Euro licht omlaag.

10 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: ING verhoogt koersdoel KPN

Koersdoel naar 3,40 euro.

18 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: solide margeverbetering ForFarmers

Wisselvallige outlook volgens NIBC.

32 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: teleurstellende outlook Boskalis

Resultaten volgens NIBC weinig verrassend.

38 minuten geleden - Lees verder

Vergelijkbare omzet Kingfisher omlaag

Zwakte in Frankrijk en ongunstige vergelijkingsbasis.

49 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.