Nederlandse industrie produceert meer

Redactie ABM Financial News - 9 augustus 2017, 06:57

Groeitempo juni wel lager dan mei.

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse industrie heeft in juni meer geproduceerd. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In juni steeg de productie met 3,3 procent op jaarbasis. Daarmee was de stijging wel iets minder sterk dan in mei, toen de productie nog met 4,4 procent toenam.

De transportmiddelenindustrie groeide in juni het sterkst met ruim 15 procent. Daarentegen produceerden de farmaceutische en de voedingsmiddelenindustrie minder dan in juni 2016.

Al meer dan anderhalf jaar produceert de Nederlandse industrie meer dan in dezelfde periode een jaar eerder, concludeerde het CBS.

Van mei op juni 2017 daalde de productie echter met 0,3 procent. Desalniettemin wees het CBS er op dat de productie de laatste maanden op het hoogste niveau ooit lag.

Het vertrouwen onder producenten daalde in juli wel iets. Ondernemers in de industrie zijn vooral minder positief over hun verwachte productie.

In Duitsland, een belangrijke afzetmarkt voor de Nederlandse industrie, bereikte het producentenvertrouwen in juli juist een recordhoogte. De gemiddelde dagproductie van de Duitse industrie was in juni 1,8 procent hoger dan een jaar eerder.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update van Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen maar verliezers.

Gisteren - Lees verder

Recordresultaten Applied Materials

Kwartaalcijfers aan bovenkant van eigen verwachting.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit flink lager

Tegenvallende macrocijfers en wisselende bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Tegenvallende macrocijfers en bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.