Olieprijs sluit hoger

Redactie ABM Financial News - 9 augustus 2017, 20:44

Amerikaanse olievoorraden verder omlaag, maar benzinevoorraden lopen op.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag hoger gesloten, na een olierapport dat een gemengd beeld gaf. 

De september-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 0,39 dollar hoger, of 0,8 procent, op 49,56 dollar.

Uit het olierapport van de Energy Information Administration bleek vanmiddag dat de Amerikaanse olievoorraden in de afgelopen week met 6,5 miljoen vaten zijn gedaald. In de afgelopen paar weken zijn de voorraden gestaag afgenomen, wat als teken wordt gezien dat het wereldwijde overaanbod aan het afnemen is. Hierdoor zijn de prijzen wat gestegen. 

Aan de andere kant kwam uit het rapport van de EIA ook naar voren dat de benzinevoorraden afgelopen week met 3,4 miljoen vaten waren toegenomen, omdat raffinaderijen op volle toeren draaien en bijna 17,6 miljoen vaten olie hebben omgezet in benzine. De capaciteitsbenutting van raffinaderijen steeg afgelopen week van 95,4 naar 96,3 procent. 

Marktvolgers wezen erop dat de toegenomen benzinevoorraden als een punt van zorg werden gezien waardoor een verdere prijsstijging uitbleef. De verwachting was dat de voorraden benzine en andere olieproducten zouden zijn gedaald, omdat er tijdens de zomer meer gereisd wordt, waardoor de vraag toeneemt.  

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen hoger gesloten

Markt kijkt uit naar publicatie notulen Federal Reserve nabeurs.

1 uur geleden - Lees verder

Damrak sluit hoger

Heijmans in de schijnwerper na halfjaarcijfers.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen omlaag naar 96,1 procent.

3 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Focus op notulen ECB.

3 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.