Valuta: rek uit euro/dollar

Redactie ABM Financial News - 9 augustus 2017, 10:20

Markt blijft redelijk rustig onder ontwikkelingen Noord-Korea volgens ABN AMRO.

(ABM FN-Dow Jones) De richting van het muntpaar euro/dollar en de oplopende spanningen tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten houden de valutamarkten bezig. Dit stelde valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO woensdag tegenover ABM Financial News.

De valutaspecialist wijst op de aanzienlijke steun die de dollar uit het Amerikaanse banenrapport van afgelopen vrijdag haalde. Volgens Boele is de euro ten opzichte van de dollar te ver doorgeschoten en is de rek er inmiddels aan de bovenkant uit. Veel marktparticipanten hebben volgens Boele een longpositie in het euro-dollar-paar. "Enig teken van zwakte leidt tevens tot winstnemingen", aldus de valutaspecialist.

Daarnaast haalt de dollar volgens ABN AMRO steun uit de relatieve rust in het Witte Huis. "Sinds het aantreden van stafchef John Kelly is het relatief rustig. Hij lijkt de boel toch op orde te hebben", aldus Boele.

Tweede punt van focus op de valutamarkt is volgens haar de oplopende spanning tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten, "hoewel de markt vooralsnog redelijk rustig blijft over de kwestie", aldus Boele. Normaliter leiden oplopende mondiale militaire spanningen tot een run op veilige havens als de Japanse yen, hetgeen vanochtend ook het geval was, "maar wie stapt er nu in de Japanse yen als het oplopende spanningen omtrent buurland Noord-Korea betreft?", vraagt Boele zich hardop af.

De euro noteerde woensdagochtend 0,1 procent lager tegenover de dollar op 1,1741, terwijl de euro tegenover de yen 0,5 procent lager noteert op 128,96. De dollar noteerde tegenover de Japanse munt 0,4 procent lager op 109,85. De euro verloor ten opzichte van het Britse pond 0,3 procent tot 0,902.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen hoger gesloten

Markt kijkt uit naar publicatie notulen Federal Reserve nabeurs.

1 uur geleden - Lees verder

Damrak sluit hoger

Heijmans in de schijnwerper na halfjaarcijfers.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen omlaag naar 96,1 procent.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Focus op notulen ECB.

3 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.