Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Futures AEX hoger na sell-off

Futures AEX hoger na sell-off
19 apr 2013 om 08:25

Het Damrak opent vanochtend naar verwachting hoger nadat meevallende Chinese macrocijfers zorgen voor herstel op de Aziatische beurzen op de laatste handelsdag van een rode beursweek.

Futures op de AEX wijzen op een openingswinst van circa een half procent nadat de index op donderdag voor de vijfde dag op rij lager sloot en eindigde op 340,72 punten. De verliesreeks, ingegeven door zorgen over de groei van de wereldeconomie, heeft de index vooralsnog meer dan tien punten gekost.

De Japanse Nikkei index steeg 0,7 procent naar 13.316,48 punten na het Chinese economische nieuws. De beurzen van Shanghai en Hong Kong winnen kort voor sluit respectievelijk 2,2 en 1,5 procent.
 

De voorlopige index van Market News International voor het Chinese ondernemersklimaat steeg van 58,2 in maart naar 59,3 in april vanwege een verbetering van de deelindicator voor nieuwe orders. Het was de achtste maand op rij dat de index boven de 50 uitkwam en wees op groei.

De beursagenda bevat vandaag verder geen belangrijke macrocijfers meer. Beleggers hebben het vizier met name gericht op de kwartaalcijfers, waaronder die van General Electric.

Daarnaast vindt de vergadering van de ministers van Financiën van G20 en de voorjaarsbijeenkomst van het Internationaal Monetair Fonds plaats.

In Europa gaat de aandacht uit naar politiek. Gisteren mislukte de poging van de centrumlinkse leider Pier Luigi Bersani en de centrumrechtse leider Silvio Berlusconi om senator en oud vakbondstopman Franco Marini gekozen te krijgen als president.

Slotstanden Wall Street

S&P 500 1.541,61 punten (-0,7%); Dow Jones 14.537,14 punten (-0,6%); Nasdaq 3.166,36 punten (-1,2%).

Bedrijfsnieuws

Nomura heeft het koersdoel voor AkzoNobel verlaagd van 54,00 naar 52,00 euro. Het advies op het chemieconcern blijft Houden.  Nomura spreekt van teleurstellende kwartaalcijfers vanwege aanhoudend tegenvallende volumes gecombineerd met de eerste tekenen van prijsdruk, wat het effect van kostenbesparingen teniet deed. Prijs- en volumedruk zullen de 500 miljoen euro aan besparingen die AkzoNobel gaat realiseren aan het einde van 2013 waarschijnlijk grotendeels teniet doen.

ING heeft het belang van 49 procent in de Koreaanse levensverzekeraar KB Life Insurance verkocht aan partner KB Financial Group. Dit maakte ING vrijdag bekend. Met de verkoop is een bedrag van circa 115 miljoen euro gemoeid. De verkoop heeft geen materiële impact op de resultaten van ING. Naar verwachting wordt de verkoop in het tweede kwartaal van dit jaar afgerond, nadat toezichthouders toestemming hebben verleend.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.