Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Verenigd Koninkrijk gaat belasting topinkomens verlagen

Verenigd Koninkrijk gaat belasting topinkomens verlagen
21 mrt 2012 om 17:03

De Britse coalitieregering van conservatieven en de liberaal-democraten gaat het hoogste belastingtarief van 50 procent verlagen. Dat heeft de conservatieve minister van Financiën George Osbourne vandaag aangekondigd bij de jaarlijkse begrotingspresentatie in het Lager Huis.

 

De hoogste inkomens – jaarlijkse inkomens van meer dan 150.000 pond – zullen vanaf april 2013 voortaan een toptarief van 45 procent gaan betalen. Dat is een gevoelige maatregel in een land waar in naloop van de crisis en ingrijpende bezuinigingen de werkloosheid dit jaar naar verwachting oploopt naar 8,7 procent. 

 

Desalniettemin zouden rijke Britten volgens Osbourne per saldo meer belasting moeten gaan betalen doordat de overheid belastingontduiking en mazen in de belastingwet strenger wil aanpakken. Ook gaat de belasting op de aankoop van vastgoed van meer dan 2 miljoen pond omhoog.

 

Andere door Osbourne aangekondigde maatregelen zijn onder meer een verhoging van de accijnzen op tabak, het stopzetten van kinderbijslag voor hogere inkomen en een verlaging van de winstbelasting voor bedrijven.

 

Licht hogere groei

Het onafhankelijke Office for Budget Responsibility verhoogde de groeiraming voor het Verenigd Koninkrijk dit jaar van 0,7 naar 0,8 procent, ondanks dat het orgaan de groeiraming voor de eurozone – de grootste handelspartner – verlaagde van 0,5 naar -0,3 procent.

 

Onder meer door de iets meevallende groei moet de overheid in het fiscale jaar 2012/2013 126 miljard pond lenen, 1 miljard pond minder dan in de herfst was geraamd. In 2013/2014 moet er 98 miljard pond worden bij geleend.

 

Volgens het Office for Budget Responsibility zal het begrotingstekort in het fiscale jaar dat in april van start gaan dalen naar 7,6 procent van het BBP.

 

De coalitieregering is sinds het aantreden in 2010 bezig tientallen miljarden ponden te bezuinigen, waardoor tienduizenden ambtenaren hun baan verliezen. Osbourne wil in het begrotingsjaar 2016/2017 – een jaar later dan aanvankelijk was gepland – het tekort grotendeels hebben weggewerkt, dat op het hoogtepunt in 2009 11,5 procent van het BBP bedroeg.

 

Staatsobligaties van het Verenigd Koninkrijk boeken winst, waarbij het rendement op 10-jaars leningen daalt van 2,43 naar 2,37 procent.
 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.