Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

LongRiver shuts up, althans voor dit moment

LongRiver shuts up, althans voor dit moment
12 jun 2013 om 11:55

Op dinsdagmiddag 11 juni om 17:00 (BST) verliep de put up or shut up deadline die het Britse Takeover Panel had gesteld voor de overnamestrijd tussen LongRiver en Severn Trent. Er kwam geen nieuw bod van LongRiver, dat op maandag al had laten weten alleen met een nieuw bod te komen als er een dialoog met Severn Trent zou worden gestart.

 

Wat vooraf ging

In het persbericht volgend op het terugtrekken van het bod zet Severn Trent (SVT) haar versie van de gang van zaken uiteen. Hieruit blijkt dat het eerste bod £20,50 bedroeg en dat er op 6 en 7 juni gesprekken hebben plaatsgevonden die uiteindelijk tot een verhoging tot £22,- leidden. Hiervan had SVT op voorhand al aangegeven het te laag te vinden. Dit bod was inclusief het dividend en als hiervoor wordt gecorrigeerd is het slechts een premie van 18% waar een premie van 30% in de sector gebruikelijke is.

 

Het consortium LongRiver laat op haar beurt in een verklaring weten dat er geen betekenisvolle ontmoetingen tussen de partijen zijn geweest. Met het uitblijven van deze ontmoetingen kon LongRiver in haar optiek het bod niet verder verhogen. Het is opmerkelijk dat zij in haar verklaring aangeeft dat de verschillende partijen van het consortium zich afzonderlijk wel het recht voorbehouden om binnen de “shut up”periode van 6 maanden alsnog met een nieuw bod te komen.

 

Druk van de aandeelhouders

Op 17 juli 2013 staat de aandeelhoudersvergadering van SVT gepland. De directie van SVT heeft aangeven te handelen in het belang van haar aandeelhouders. Toch zijn juist vanuit die hoek al critische geluiden te horen. Meerdere aandeelhouders hebben aangegeven het geen juist beleid te vinden om niet met LongRiver in dialoog te gaan. LongRiver had immers duidelijk gesteld wel verder te willen verhogen maar alleen in samenhang met een dialoog. Vanaf vrijdag 7 juni hebben we meerdere hedgefunds positie zien opbouwen rond het niveau van £20,70. Daarnaast heeft een aantal grootaandeelhouders aangegeven een bod van £22,- tot £23,- te zullen accepteren.

 

Hoe nu verder

SVT staat open voor een overname, mits tegen de juiste prijs. Het bedrijf is een van de laatste waterbedrijven die in de UK te koop zijn. Het lijkt derhalve een kwestie van (meer) tijd voordat een overname alsnog plaatsvindt. LongRiver zal mogelijk een ander consortium vormen om alsnog een succesvol bod te doen. De belangstelling die het bedrijf door het bod van LongRiver heeft gekregen van hedgefunds zal een bodem leggen onder de koers. We verwachten een daling op korte termijn om daarna de koers weer te zien oplopen naar minimaal £22,-. We handhaven derhalve onze positie in de Turbo’s en Sprinters op Severn Trent.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.