Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

VastNed Retail boekt hoger direct beleggingsresultaat

VastNed Retail boekt hoger direct beleggingsresultaat
10 aug 2009 om 09:50

VastNed Retail heeft in het eerste halfjaar van 2009 een 16 procent hoger direct beleggingsresultaat geboekt, zo maakte het bedrijf maandag voorbeurs bekend. Er werd door het bedrijf geprofiteerd van lagere rentelasten. Het directe resultaat is dit jaar 34,3 miljoen euro, tegenover 29,6 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Per aandeel kwam het direct resultaat uit op 2,08 euro. Aanalisten hadden het directe resultaat geschat op 33,4 miljoen euro.

Vooral Spaanse portefeuille onder druk

Het indirecte beleggingsresultaat, waar de fluctuerende herwaarderingen op vastgoed inzitten, was 99,5 miljoen euro negatief, tegenover een positief resultaat van 9 miljoen euro in het eerst halfjaar van 2008. Vooral de Spaanse vastgoedportefeuille stond onder druk en daalde met 7,9 procent in het eerste halfjaar. De Nederlandse portefeuille daalde met 2,5 procent. De gemiddelde bezettingsgraad van het vastgoedfonds kwam dit eerste halfjaar uit op 97,3 procent, van 97,6 procent in 2008.

Spreiding portefeuille gunstig

Ook in het tweede half jaar verwacht VastNed Retail te kunnen profiteren van lagere rentes. Daarnaast laat het bedrijf weten dat de spreiding van de portefeuille een goede bescherming is tegen het economische klimaat. Hierdoor verwacht VastNed Retail over heel 2009 een direct beleggingsresultaat van minstens 4 euro per aandeel. Het vastgoedfonds keert een interimdividend uit van 1,25 euro per aandeel

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.