Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Value8 ziet vermogen en portefeuille verder groeien

Value8 ziet vermogen en portefeuille verder groeien
31 aug 2009 om 08:13

Value8, die zich sinds september 2008 richt op het het actief participeren in de dienstverlening aan kleine en middelgrote groeiers, maakte vanochtend de eerste halfjaarcijfers van 2009 bekend. In de eerste helft van dit jaar deed Value8 drie investeringen, ondermeer in SutureAid Holding en EDCC, een investeringsmaatschappij die genoteerd is op Euronext Amsterdam. Het bedrijf maakte vorige maand nog bekend een belang te nemen van 28 procent in Ecostream Spanje, onderdeel van Econcern.

Kleine nettowinst

De directe uitkomsten uit de participaties zijn beperkt voor Value8, omdat het bedrijf investeert in groeiende ondernemingen die meestal geen dividend uitkeren. Het exploitatieresultaat van het bedrijf zal in de huidige fase onder normale omstandigheden dan ook negatief zijn. Het bedrijf zag in het eerste halfjaar het eigen vermogen stijgen met 400 procent tot 2,5 miljoen euro. De participaties worden gewaardeerd tegen fair value. Alleen bij het beursgenoteerde EDCC werd een waardestijging geboekt. De nettowinst van het bedrijf komt in het eerste halfjaar van 2009 uit op een lichte winst van 50.000 euro.

Verbetering investeringsklimaat

Ondanks dat het herstel op de financiele markten nog pril is, ziet Value8 een vooruitgang van het investeringsklimaat. Daarnaast ziet het bedrijf een groeiende interesse in beursnotering, vooral bij middelgrote groeiende ondernemingen. Value8 wil bedrijven helpen bij de voorbereiding en de realisering van de beursnotering. Value8 wil over een paar jaar een jaarlijkse waardecreatie per aandeel van ongeveer 2 euro per aandeel realiseren. Het bestuur rekent erop dat in het tweede halfjaar het eigen vermogen verder zal kunnen toenemen.

Door: Marleen Luttje, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.