Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Splitsing Fortis kan doorgezet worden

Splitsing Fortis kan doorgezet worden
7 aug 2009 om 09:44

De rechtbank in Amsterdam maakte deze week een einde aan de poging om de verkoop van Nederlandse Fortis-aandelen te verbieden. De rechters lieten weten niets te zien in het idee van FortisEffect om de belangen van de aandeelhouders te behartigen in de voormalige beursgenoteerde bank-verzekeraar door verdere ontmanteling te voorkomen. Dit komt mede doordat Fortis niet mee wil werken aan het bijeenhouden van de onderneming.

 

Verzekeringstak apart gezet

Minister van Financien Wouter Bos liet weten de Nederlandse verzekeringstak van Fortis los te willen verkopen. Inmiddels is het verzekeringsbedrijf al apart gezet onder de nieuwe naam ASR verzekeringen. Advocaat van FortisEffect Adriaan de Gier is teleurgesteld in het vonnis, maar liet weten niet in hoger beroep te gaan. FortisEffect zal zich ondermeer gaan richten op een schadevergoeding voor beleggers.

 

Ook in Belgie hield Fortis de gemoederen bezig . Recent kwam in Belgie een rechter in opspraak nadat een rechter haar beroepsgeheim zou hebben geschonden betreft de Fortis-rechtzaak.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.