Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Woensdag gehaktdag!

Woensdag gehaktdag!
5 dec 2013 om 16:59

Na de aankondiging van een beduidend beter cijfer herstelde de AEX 1,1 procent van haar laagste stand en ging de dag uit met een slotstand van minus 0,7 procent.

 

Opmerkelijk en triest waren de voorspelbare bewegingen in de hefboomproducten, bekend onder ronkende namen als de turbo, speeder en sprinter.
Uit ervaring weet ik dat er Turbo-, speeder-, en sprinter Long bezitters ‘m zaten te knijpen in de hoop niet uitgestopt te worden.

 

Helaas! Omdat verschillende niveaus (indexen, aandelen) lange tijd niet in beeld zijn geweest kun je concluderen dat de open interest behoorlijk was in de woensdag gestopte beleggingsproducten.

 

De combinatie van lage handelsvolumes en een grote open interest creëert ‘een schot voor open doel’ om de openstaande stop loss niveaus een zetje te geven.

 

Ik volg, en met mij vele anderen, de gedragingen van dit product . Het is opmerkelijk hoe vaak het gebeurt dat er op onbewaakte momenten naar stop loss niveaus wordt toegewerkt.

 

In mijn beleving is front running (vooraf positie innemen met de wetenschap dat er een contra- transactie aanstaande is) en churning (overdreven in- en verkoop van aandelen door beleggingsinstelling) nog steeds aan de orde. Het vervolg van de koersvorming spreekt voor zich en is uitermate voorspelbaar.

 

Hoe bedoelt u, transparant en ethisch handelen!

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.