Cório vast (niet) goed: verkopen

Jan Robert Schutte - 6 september 2011, 18:46

Inhakend op ons voorgaand aandeel van de week Unibail-Rodamco en bijdragen over de (Nederlandse) vastgoedmarkt, brengen wij deze keer Cório onder de aandacht.

Cório is één van de grootste Europese beursgenoteerde vastgoedbeleggingsfondsen met een focus op retail in Europa. Cório’s vastgoedportefeuille van €7,2 miljard bestaat voor 96% uit winkelcentra in Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland en Turkije. De Nederlandse portefeuille bevat 45 winkelcentra met een totaal van 601.200 m² verhuurbare ruimte en een totale waarde van circa €1,8 miljard.


In augustus stelden wij in een column dat zo’n 7 miljoen vierkante meter leeg staat in Nederland, circa 20% van de totale oppervlakte aan kantoorruimte. Het wordt er niet beter op en naar verluidt zal de leegstand de komende 5 jaar nog aanzienlijk stijgen tot 10 à 15 miljoen vierkante meter.


Onderstaande weekgrafiek van Cório illustreert de duidelijke neergaande trend aan sinds de top in 2007. De koers daalde van een high rond €75 tot ruim €22 in 2009. Het herstel wat erop volgde, strandde rond een niveau van €55. Ook dit jaar is het geen feest voor Cório: de teller staat ‘year to date’ op circa -16%.

Corio 

Charttechnisch bezien is er evenmin reden voor optimisme. In augustus bereikte Cório een low op €35,25 waarna een herstel werd ingezet richting €41. 

Corio Daggrafiek

In bovenstaande daggrafiek is duidelijk het (bearishe) wigpatroon te zien waarin Cório momenteel zit. Een neerwaartse uitbraak van dit patroon impliceert een koersdoel van €32,25 zijnde de low van augustus.
Wij verwachten dan ook een versnelling van de daling zodra de stijgende steunlijn (onder €40) wordt doorbroken. Mocht bovendien het dieptepunt van augustus worden doorbroken, dan zou het aandeel verder kunnen dalen richting de low van 2009 rond € 23.

Corio uurgrafiek
 
Op bovenstaande uurgrafiek is de horizontale steunlijn te zien rond €34. Een eerste teken van kracht krijgen we zodra de weerstand rond €41 wordt doorbroken. Het aandeel kan zelfs nog tot €45 herstellen, voordat de downtrend sinds april is verlaten.


Een eerste (kleine) shortpositie rond het huidige niveau achten wij kansrijk. Een extra shortpositie kan worden ingenomen zodra de stijgende steunlijn sinds 9 augustus wordt doorbroken. De slotkoers van Cório op vrijdag 2 september is €40,271.


Cório verkopen: koersdoel circa €23
Speculatief kan er alvast een shortpositie worden ingenomen met een stoploss boven €45. Ons eerste koersdoel is €33,40 en bij een doorbraak van dit niveau zou het fonds verder kunnen dalen richting het dieptepunt van 2009 rond €23.


RBS Vastgoed Turbo Short
Een alternatief om in te spelen op een dalende vastgoedsector op Euronext Amsterdam, zou de een RBS Vastgoed Turbo Short kunnen zijn. De onderliggende waarde van deze Turbo is de RBS Vastgoed TR Index. Op de website van RBS staan diverse soorten Turbo’s (zowel long als short), met verschillende hefbomen.
De Vastgoed TR Index volgt de prestatie van vier grote vastgoedbedrijven met een beursnotering op Euronext Amsterdam.

Op dit moment zijn in de index opgenomen: Cório, Eurocommercial Properties, Vastned Retail en Wereldhave. Bij aanvang bevatte de index één aandeel van iedere onderneming. Momenteel bevat de index 1,375399 aandelen van ieder bedrijf. De stand van de index wordt derhalve berekend door de koers van ieder aandeel met 1,375399 te vermenigvuldigen en de uitkomsten bij elkaar op te tellen.

Met vriendelijk groet,
www.aandeelvandeweek.nl

Disclaimer
Het Aandeel-van-de-Week-team heeft (nog) geen positie in Cório, noch in RBS Vastgoed Turbo Short. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

0 reacties

Er zijn geen reacties op dit artikel.

U kunt een reactie achterlaten als u bent ingelogd.

Recente weblogs

Damrak start hoger in week van Amerikaans rentebesluit

Half procent hogere opening op Beursplein 5.

14 december 2015, 08:36 - 0 reacties - Lees verder
Redactie ABM Financial News

Alibaba eist rectificatie van Barron`s

Artikel bevat foutieve informatie volgens Alibaba.

18 september 2015, 13:17 - 0 reacties - Lees verder
Redactie ABM Financial News

Geen valutaoorlog

Volgens NN is het uiteindelijke doel van het besluit van China om de yuan te devalueren een ontkoppeling van de Amerikaanse en Chinese monetaire omstandigheden.

1 september 2015, 18:11 - 0 reacties - Lees verder
Valentijn_van_Nieuwenhuizen

Solide en stabiel Docdata

Een aandeel dat groei en degelijkheid combineert.

14 mei 2015, 13:45 - 0 reacties - Lees verder
Selwyn Duijvesteijn

Waar is TINA als je haar nodig hebt

Cash is nog altijd beter dan een belegging waarvan de waarde daalt.

5 mei 2015, 20:30 - 0 reacties - Lees verder
Andre Brouwers

About

Sinds 1996 ben ik actief op de aandelen- en derivatenmarkten. Gespecialiseerd in spread trading.

In de beginjaren van BinckBank was ik jaren verantwoordelijk voor het 'aandeel van de dag', optiestrategieën en de dagelijkse visie.


Recente weblogs


Dossiers

Deze gebruiker heeft nog niet in een dossier gepubliceerd.

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
CORIO toevoegen aan uw watchlist 52,50 -1,13% -0,60 52,50

Portefeuille van de auteur: Jan Robert Schutte

De gebruiker heeft zijn/haar portefeuilles niet zichtbaar gemaakt.