Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Microsoft in een keiharde uptrend

Microsoft in een keiharde uptrend
15 mrt 2012 om 23:53

Bètaversie

We hebben zeer slechte ervaringen met bijvoorbeeld outlook en het besturingssysteem. Het lijkt wel alsof Microsoft een nieuwe release (ogenschijnlijk een bètaversie) op de markt gooit die de consument zelf maar mag testen. Daarvoor moeten we ook nog betalen.

 

Hasta la vista
Zo hebben wij een aantal jaren geleden zeer veel problemen ondervonden met het besturingssysteem Vista en was het al snel ‘hasta la vista’, oftewel weg ermee! Het is één en al frustratie: het opstarten en afsluiten van de computer duurt zeer lang.

Daarnaast krijgen we om de haverklap foutmeldingen vanwege het niet compatible zijn van programma’s met het besturingssysteem. Klanten kunnen de kinderziektes eruit halen en Microsoft lapt de boel dan weer wat op.

 

Kansen
Zoals een goede trader betaamt moet je af en toe je trots overboord gooien en kijken naar de mogelijkheden. Zo ook in het geval van ’s werelds grootste softwarefabrikant. Microsoft heeft een marktkapitalisatie van circa $275 miljard en behaalde in boekjaar 2011 een omzet van circa $70 miljard.

Onderaan de streep resteerde een winst van circa $23 miljard. De (verwaterde) winst per aandeel bedroeg $2,69 waarbij het twaalf maands trailing (ttm) dividendrendement circa 2,2% bedraagt.
 

 

Dividendverhoging 25%
Op 13 maart 2012 liet Microsoft weten het dividend per aandeel te verhogen naar $0,20 per kwartaal. Op 15 mei zal het aandeel ex-dividend noteren en op 14 juni zal het dividend betaalbaar worden gesteld.

 

Koning Uitbraak 
Bovenstaande weekgrafiek (met dank aan Binck ProTrader) toont de uitbraak uit een trading range van 8 ‘punten’. Als deze uitbraak valide is, dat wil zeggen als Microsoft niet meer terugvalt binnen deze range, dan heeft het aandeel potentie om nog eens $8 te stijgen.

Dat impliceert een potentiële stijging tot de high van 2007 toen er een piek rond $40 werd behaald. Een goede vriend en collegatrader wordt ook wel ‘Koning Uitbraak’ genoemd. Hij zag de grafiek van Microsoft en werd direct dolenthousiast, uiteraard vanwege de opwaartse uitbraak.

 

Sterk opwaarts momentum 
Microsoft zit in een sterk stijgende trend die sinds begin dit jaar aan momentum heeft gewonnen. Boven $26 vormde Microsoft een gap om vervolgens niet meer om te kijken. Hoewel we een dip niet uitsluiten, verwachten we dat de stijgende trend zich voortzet. De horde rond $32 lijkt te zijn genomen om koers te zetten richting $35,96 zijnde de high van 2008.

Short putspread
Begin deze week hebben we ‘op de grafieken vooruitgelopen’ zoals ‘beer’ Cees Smit van Today’s zo prachtig weet te zeggen door 1 putspread te verkopen. We hebben gekozen voor de 32/29 putspread voor april en hebben daar per saldo $0,82-$0,12=$0,70 voor ontvangen. Het liefst zouden we sec de 32 put willen schrijven maar uit risico-oogpunt hebben we er toch maar 1 put onder gekocht.

Mocht de markt toch weer hard onderuit gaan, dan hebben we een beperkt verlies. Als Microsoft onverhoopt onder de $31,50 zak, alwaar een steunniveautje ligt, dan zullen we onze visie (en positie) dus moeten bijstellen.

U kunt uw ideeën, suggesties en tips mailen naar [email protected]

Met vriendelijke groeten,
www.aandeelvandeweek.nl
Jan Robert Schutte

Disclaimer
Het Aandeel-van-de-Week-team (Jan Robert Schutte en Harry Klip) heeft een positie in Microsoft.
De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.