Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Berkshire Hathaway stroopt de beurzen af

Berkshire Hathaway stroopt de beurzen af
19 nov 2009 om 13:34

Berkshire Hathaway heeft de afgelopen maanden flink ingekocht. Zo heeft het bedrijf van superbelegger Warren Buffet zijn belang vergroot in Burlington Northern Sante Fe, Exxon Mobile, Nestlé, Republic Services en Wal-Mart. Het investeringsvehikel van topbelegger Warren Buffet spendeerde hierbij een recordbedrag aan Burlington Northern Sante Fe, namelijk 264 miljard dollar.

 

Overname Burlington Northern Sante Fe

Berkshire Hathaway heeft het resterende belang van 77 procent in spoorwegbedrijf Burlington Northern overgenomen voor 100 dollar per aandeel. De rest van de aandelen bezat het bedrijf al. De totale overnamesom bedroeg daardoor 44 miljard dollar, inclusief een schuld van 10 miljard. Dit is het hoogste bedrag van Buffet ooit betaald voor overname. De transactie wordt begin 2010 voltooid.


Belang in Exxon Mobile

Het bedrijf van Buffet meldde ook dat het 1,28 miljoen dollar bezit van oliegigant Exxon. Buffett is er van overtuigd dat energie flink duurder zal worden. Volgens hem komt er binnenkort een periode van sterke inflatie. Indien er inderdaad een periode van sterke inflatie zal aankomen zullen de energieprijzen enorm zal stijgen.

 

Buffet koopt 3,4 miljoen aandelen van Nestlé

Berkshire Hathaway liet laatst ook weten dat het 3,4 miljoen aandelen van Nestle heeft gekocht ter waarde van 144,7 miljoen dollar. Die aankoop is opmerkelijk, omdat Buffett een belang ter waarde van 3,63 miljard dollar heeft in concurrent Kraft Foods.

 

Republic Services en Travelers

Buffett stak verder 96,3 miljoen dollar in afvalverwerker Republic Services. Daarnaast besteedde het ook nog 1,35 miljoen aan verzekeraar Travelers Cos.

 

Berkshire Hathaway verdubbelde belang in Wal-Mart

Het bedrijf van Warren Buffet heeft zijn belang in Wal-Mart verdubbeld. Deze aankoop is volgens economen ingegeven door de crisis, Buffett lijkt er rekening mee te houden dat goedkope supermarkten als Wal-Mart goede jaren tegemoet gaan.

 

Door: Joeri Zwart, ABM Financial News
[email protected] of +31(0)50-711 39 93.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.