Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Snel, sneller, snelst

Snel, sneller, snelst
18 sep 2011 om 09:25

300 miljoen dollar. Dat zijn de kosten voor een communicatiekabel, de Hibernia Express, tussen The City in Londen en Wall Street in New York. Dit meldt de Britse krant Telegraph. Deze enorme kosten denkt Hibernia Atlantic terug te verdienen door een exclusieve groep bankiers en handelaren toegang te geven tot deze kabel. De kabel moet de trades van de gebruikers zes milliseconden sneller doorpompen dan de huidige routes kunnen, namelijk 65 milliseconde. Een miniem verschil maar in de flitshandel van tegenwoordig een zee aan tijd.

 

Grofweg wordt gesteld dat 1 milliseconde een winst oplevert van 100 miljoen dollar per jaar. Meer dan interessant voor de grootste handelaren om een abonnement af te sluiten op de nieuwe kabel, ook als zij daarvoor vijftig keer meer moeten betalen dan nu het geval is. Daarvoor krijgen de snelle handelaren wel een garantie. Is de nieuwe kabel niet sneller dan de bestaande mogelijkheden dan krijgen de klanten hun geld terug.

 

De nieuwe route moet in 2013 vrijgegeven worden, maar volgens Hibernia staan de nieuwe klanten al in de rij.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. does not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.