Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Heroine-aandeel getipt door Kraland

Heroine-aandeel getipt door Kraland
13 jan 2013 om 16:00

Voor een heroïne-aandeel moesten beleggers afgelopen week afstemmen op het beleggersdebat van Lynx. Vier beleggingsexpert gaven in totaal 12 tips om dit jaar in te beleggen en kruisten daarnaast de degens met elkaar. Dit leverde zelfs een heroine-aandeel, getipt door Michael Kraland.

 

Het beleggersdebat werd voor de tweede maal georganiseerd door internetbroker Lynx. In totaal keken ruim 3.700 beleggers naar het debat tussen Michael Kraland, Martien van Winden, Tycho Schaaf en Karel Merxcx, onder leiding van Janneke Willemse.

 

Als winnaar van het debat kwam Mercx, redacteur bij BeleggersBelangen uit de bus. De kijker vond de tips die Mercx gaf het meest kansrijk voor 2013.

12 tips voor 2013

De drie tips Mercx waren Unilever, vanwege het dividendrendement, dividendfuture 2021 met als onderliggende waarde het dividend van de Eurostoxx50 en het kopen van putopties ter bescherming van de eigen portefeuille.

 

Michael Kraland (financier en belegger) adviseerde de kijker Tricon Capital, dat belegt in Amerikaans vastgoed, PHH Corporation vanwege de verborgen waarde die fleet management in de portefeuille vertegenwoordigt en tot slot het speculatieve Golden Predator, een heroïne-aandeel van de avond.

 

Tycho Schaaf (handelaar en trainer Lynx) tipte 3D Systems, InterOil en net als Mercx gaf Schaaf een beleggingsstrategie als tip, het schrijven van gedekte calls.

 

Martien van Winden (oprichter en beheerder beleggingsfonds Hoofbosch) tot slot was overduidelijk de meest terughoudende tipgever van de avond. Volgens Van Winden moeten beleggers "solide" effecten kopen in louter drie landen; Amerika, Zwitserland en Nederland, de zogenoemde SUN-landen, aldus Van Winden. Alleen deze drie landen zijn volgens de fondsbeheerder echt betrouwbaar, zoals de geschiedenis uitwijst. Van Winden adviseert naast staatsobligaties aandelen als PepsiCo, Johnson & Johnson en Procter & Gamble.

 

2012 goed rendement met ING

De tip van het debat voor 2012 werd gegeven door Geert Schaaij van beursgenoten, die met ING het meeste rendement wist te behalen. Beleggers die Schaaij waren gevolgd hadden een plus van zo’n 43 procent bij kunnen schrijven.

 

Om de tips en het debat zelfs na te kijken, kunt u de website van -lynx- bezoeken.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.